Šumperk přijímá přihlášky na festival

RiK, ČTK
8. 1. 2006 19:00
Šumperk - Šumperský dům kultury začal přijímat přihlášky na červnový bluesový festival Blues Aperitiv.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Soutěžní přehlídka se uskuteční posedmé a její vítězové si budou moci v Šumperku zahrát také na podzim na prestižním mezinárodním festivalu Blues Alive.

"Novinkou letošního ročníku festivalu Blues Aperitiv je, že se jej mohou zúčastnit i zahraniční hudebníci. V posledních letech jsme dostávali přihlášky z Polska a Slovenska, proto jsme se rozhodli Aperitiv otevřít," řekl ředitel domu kultury Vladimír Rybička.

Přihlášky na festival Blues Aperitiv mají zájemci zasílat na adresu kulturního domu do poloviny dubna. Kromě základních informací o sobě musejí pořadatelům poslat demo nahrávku. "Očekávám, že přijde 30 až 40 přihlášek. Vybereme z nich deset kapel," uvedl Rybička.

Vítěze festivalu Blues Aperitiv, kteří si budou moci zahrát na prestižní přehlídce Blues Alive, určí odborná porota a diváci. Odborníci mohou na Blues Alive nominovat dvě až tři kapely, posluchači jednu, upřesnil ředitel domu kultury.

Přehlídka Blues Aperitiv se uskuteční 10. června. Mezinárodní festival Blues Alive se bude v Šumperku konat v listopadu.

Stránky festivalu naleznete ZDE.

 

 

Právě se děje

Další zprávy