Pixies mají DVD a chystají se na desku

kul
29. 10. 2006 0:00
Londýn - Patnáct let od posledního alba Trompe Le Monde se znovu chystají do studia. Pixies chtějí příští rok fanouškům nabídnout novou nahrávku.

Zpěvák kapely Frank Black to potvrdil britskému týdeníku NME. "Začneme zkoušet v lednu, teda když přemluvíme Kim (Dealovou, basistku kapely - pozn.), aby vylezla ze svého baráku," řekl Black, "už jsme jí nabízeli, že se za ní stavíme, ale když si zamluvíme studio, tak se snad objeví."

Americká indie kapela Pixies se dala dohromady v roce 1986 v Bostonu. Po čtyřech dlouhohrajících albech, která v sobě nesla syntézu rocku s punkem, a slušném úspěchu hlavně v Británii, ale Black náhle oznámil konec kapely.

V roce 2004 ji dal znovu dohromady. Pixies se starým repertoárem podnikli velké turné (z koncertu z Minneapolis také vyšla živá nahrávka), vydali Best of a ještě než letos v létě odehráli sérii koncertů v Evropě, stavili se na trénink v pražské Akropoli.  

Foto: Palác Akropolis

"Od té doby, co jsme se dali zase dohromady, jsme hráli skoro všude. Baví nás to, ale chtěli bychom fanouškům nabídnout něco nového... musí se z nás znovu stát živá kapela," dodává Black.

Podívejte se na trailer LoudQUIETloud

Zároveň se opřel do připravovaného DVD s dokumentárním filmem o Pixies LoudQUIETloud, které vyjde příští měsíc. "Davidovi (Loveringovi, bubeník - pozn.), který byl pár let dobrým rockerem, umřel táta. Snažil se s tím vyrovnat, ale na konci našeho turné hodně pil. Pár písniček zpackal a to všechno se ve filmu objeví," říká Black, "bohužel to sestříhali tak, že to vypadá, že byl pořád na kaši... no, to teda nebyl, aspoň v devedesáti procentech se to s ním dalo vydržet."

Nicméně i tak Pixies DVD podpoří 3. listopadu speciálním koncertem v Londýně.

 

Právě se děje

Další zprávy