McFerrin v Brně odzpívá první ze svých dvou koncertů

Kultura Kultura
29. 3. 2011 12:05
Na středeční vystoupení ještě zbývají lístky

Brno - Americký zpěvák Bobby McFerrin v úterý v brněnské sportovní hale ve Vodově ulici odzpívá první ze dvou svých koncertů.

Fanoušci s předstihem vykoupili všechny lístky na první večer, hala tak bude plná. Druhé vystoupení následuje ve středu a stále lze ještě sehnat vstupenku. Oba koncerty prologem desátého ročníku hudebního festivalu JazzFest Brno, který se koná v dubnu.

Čtěte také:
McFerrin vydal slovník esperanta otevřené mysli
Bobby McFerrin měl v Pakulu skvělý projev k lidu

Desetinásobný držitel Grammy svým repertoárem zasahuje do popu, jazzu, klasiky i lidové hudby. Je také uznávaným dirigentem, skladatelem filmové hudby a vášnivým zastáncem povinné hudební výchovy ve školních osnovách. V Česku již odzpíval několik úspěšných koncertů.

McFerrin působivým způsobem využívá svůj hlasový rozsah čtyř oktáv.  Světovou proslulost mu přinesla skladba Don't Worry, Be Happy, která bodovala i v popových hitparádách. Loni šedesátiletý zpěvák ale proslul hlavně jako hudební improvizátor, jeho vystoupení jsou založená také na zapojování publika.

Ke spolupráci na svých koncertních zastávkách zve i operní pěvce, filharmonické orchestry, pěvecké sbory a zástupce jiných žánrů. Loni vydal desku VOCAbuLarieS, kterou v představil na třech koncertech i v České republice.

 

Právě se děje

Další zprávy