Klaxons musí předělat druhou desku

Pavel Turek, tur
16. 3. 2009 12:14
Vydavatelství se zdála příliš tvrdá
Foto: Universal Music

Londýn - Ještě předtím, než britská nu-raveová senzace vystoupí v pátek 5. června na táborském Planet Festivalu, mají před sebou Klaxons daleko těžší úkol. Aby vůbec mohli na letních koncertech něco hrát, musí se pustit do přepracování své druhé desky.

Následovníka kritikou ceněných Myths Of The Near Future, které v roce 2007 bodovaly takřka ve všech anketách a získaly výlučnou Mercury Prize, nahrávali s osvědčeným producentem Jamesem Fordem (mj. Arctic Monkeys, Last Shadow Puppets).

Klaxons s Myths Of The Near Future odstartovali mohutnou vlnu nu-raveu, z níž britská scéna čerpá dodnes. 

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Na Planet Festival do Tábora míří britské hvězdy
Mercury Prize získávají Klaxons, retrohudba budoucnosti

Ovšem záhy poté, co se James Ford nechal v rozhovoru pro BBC slyšet, že dvojka bude mnohem psychedeličtější než debut (tedy méně party), začaly prosakovat drby, že se Klaxons úplně nedaří.

Jejich nahrávku nyní firma Polydor (Universal) odmítla s tím, že ji musí nahrát znovu. "Ano, požádali nás, abychom znovu nahráli část alba," potvrdil týdeníku NME Jamie Reynolds.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

"Natočili jsme hodně intenzivní, psychedelickou desku. Natočili jsme ji fakt tvrdou a to k nám úplně nepasuje. Rozumím tomu a chápu to. Jsme především popová kapela. Trochu jsme na to pozapomněli, ale teď už to zase máme na zřeteli," popisuje zakládající člen kapely - a zní to, jako kdyby mu někdo dobře poradil, co si má myslet.

Z hlediska vydavatelství to není nijak neobvyklý krok, zásahy do tvorby bývají běžnou praxí. Ovšem kromě toho, že nahrávka mohla skutečně být jenom špatná, se dá rozhodnutí Polydoru vykládat i tak, že s klesajícími prodeji na hudebním trhu a pohledem na čtvrtletní uzávěrku gramofirma panikaří a nutí kapele konzervativnější tvar. 

Klaxons se nyní věnují dopisování posledních skladeb. "Máme na to všechno ještě čtyři týdny čas. Během nich bychom to měli vyřešit," dodává Reynolds.    

 

Právě se děje

Další zprávy