Elektroničtí pionýři Kraftwerk uzavřou Prahu do 3-D transu

ČTK ČTK
22. 4. 2015 10:16
Němečtí průkopníci elektronické hudby jsou proslulí svými mimořádnými vystoupeními, v Praze předvedou 3-D koncert.
Foto: www.kraftwerk.com

Praha - Legenda elektronické hudby, skupina Kraftwerk, zahraje 3. prosince v pražském Foru Karlín. Kapela, která v 70. letech dosáhla mezinárodního uznání za revoluční elektronické a zvukové postupy a za hudební experimentování s robotikou, vystoupí s programem 3-D koncert. 

"Pokud má taneční a elektronická scéna nějaké duchovní otce, pak to mohou být jedině Kraftwerk," uvedl Petr Novák z pořádající agentury.

Do Prahy se Kraftwerk vracejí po jedenácti letech od svého vyprodaného vystoupení v Lucerně. V České republice se čtveřice muzikantů Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert a Falk Grieffenhagen představila v roce 2006 na festivalu elektronické hudby Summer of Love v Pardubicích. "Spojují hudbu s uměleckými performancemi, jejich 3-D koncerty jsou opravdu naprostým uměleckým dílem," podotkl Novák.

Kraftwerk založili v Düsseldorfu v roce 1970 spolužáci z konzervatoře Ralf Hütter a Florian Schneider. Na koncertech je potom doplňovali další hudebníci. Již ve svých začátcích často vystupovali maskováni v kostýmech robotů. Poprvé v Česku vystoupili v pražském Paláci kultury v roce 1991.

Kraftwerk - The Robots | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy