B. B. King byl podle jeho dcer zavražděn. Lékaři to popřeli

ČTK ČTK
26. 5. 2015 11:33
Známého hudebníka měli zavraždit blízcí spolupracovníci, kteří prý bránili kontaktu s příbuznými.
B.B. King
B.B. King | Foto: Reuters

New York - Dcery nedávno zemřelého amerického kytaristy, zpěváka a skladatele B. B. Kinga tvrdí, že jejich otec byl zavražděn. Agentura AP v pondělí uvedla s odvoláním na jejich advokáta, že prý dva nejbližší Kingovi spolupracovníci slavného hudebníka otrávili.

Podle lékařů ale zemřel na komplikace způsobené cukrovkou.

Lékařská zpráva vydaná po Kingově úmrtí z 14. května uvádí, že o B. B. Kinga bylo v době jeho vážné nemoci řádně postaráno. King, který více než 20 let žil s cukrovkou druhého typu, byl v posledních dnech života v trvalé péči lékařů a zemřel ve spánku. V dubnu byl několik dnů hospitalizován kvůli dehydrataci související s cukrovkou.

Jeho dcery Karen Williams a Patty King ale tvrdí, že neměly k otci před jeho smrtí dostatečný přístup. Kingovi spolupracovníci LaVerne Toney a Myron Johnson prý uspíšili jeho smrt tím, že mu tajně podali několik kapek neznámé tekutiny.

Johnson je v Kingově závěti uveden jako vykonavatel poslední vůle. Majetek legendárního bluesového zpěváka se odhaduje na desítky milionů dolarů. V době Kingovy smrti u jeho lože nikdo z potomků nebyl.

Toney a Johnson odmítli obvinění vznesená na jejich adresu komentovat. Policie v Las Vegas nařčení prý prošetřuje a nařídila odebrání vzorků Kingova těla. Podle lékařů je obvinění směšné.

 

Právě se děje

Další zprávy