VIDEO Clive Owen tasí meč, aby hájil čest Morgana Freemana

Kultura Kultura
12. 2. 2015 7:03
Podívejte se na první ukázku z dobrodružného filmu The Last Knigt s Clivem Owenem a Morganem Freemanem v hlavních rolích.
Poslední rytíři budou bránit čest svého pána
Poslední rytíři budou bránit čest svého pána | Foto: http://teaser-trailer.com

Praha – Britský herec Clive Owen se meče chopil naposledy v roce 2004 ve filmu Král Artuš, kde hrál slavného krále ze středověku. Nyní na sebe opět vezme brnění a to ve snímku The Last Knights (Poslední rytíři).

Film vznikl již v roce 2012, ale doposud čekal na distribuci. Režisérem je japonský filmař Kazuaki Kiriya, který natočil v roce 2009 historický velkofilm Goemon o legendárním ninjovi.

Last Knights trailer
Last Knights trailer

The Last Knights vypráví o válečníkovi Raidenovi (Owen), který se postaví krutému panovníkovi (Aksel Hennie), aby pomstil svého potupeného pána (Morgan Freeman). Autorem scénáře je Michael Konyves, který napsal několik TV filmů a komedii Barnyeho ženy, jež u nás v roce 2011 vyšla na DVD.

Trailer nabízí řadu poctivých bojových scén bez vizuálních efektů. Spojení japonského režiséra a amerických herců může přinést atraktivní výsledek, avšak již z první ukázky je patrné, že se klišé nevyhneme, a to při replikách Freemana o válečníkově cti a oddanosti jeho pánovi.

Film míří do omezené distribuce v USA od 3. dubna. Česká premiéra zatím nebyla stanovena.

 

Právě se děje

Další zprávy