Návštěvnost českých kin vede Kniha džunglí. Teorie tygra s Bartoškou je stále druhá

ČTK ČTK
25. 4. 2016 17:00
V čele návštěvnosti tuzemských kin je hraná podoba Knihy džunglí, kterou podle slavné předlohy Rudyarda Kiplinga natočil režisér Jon Favreau. Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu česká komedie Teorie tygra s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou. Na třetím místě vkročilo do tuzemských kin dobrodružné fantasy Lovec: Zimní válka, v němž Ledová královna sní o dobytí celého světa.
Kniha džunglí
Kniha džunglí | Foto: Falcon

V čele návštěvnosti tuzemských kin je hraná podoba Knihy džunglí, kterou podle slavné předlohy Rudyarda Kiplinga natočil režisér Jon Favreau. Americký snímek s Neelem Sethim v hlavní roli, ve kterém nechybí tygr Šér Chán, pardál Baghíra nebo medvěd Balú, o víkendu přilákal do kin přes 66 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali více než 9,6 milionu korun. Oznámila to Unie filmových distributorů.

Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu česká komedie Teorie tygra. Rodinný film scenáristy a režiséra Radka Bajgara s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou za měsíc zaznamenal přes 143 tisíc návštěvníků a jeho celkové tržby se blíží k hranici 20 milionu korun.

Na třetím místě vkročilo do tuzemských kin dobrodružné fantasy Lovec: Zimní válka, v němž Ledová královna sní o dobytí celého světa. Snímek, v němž na svých taženích unáší děti, aby z nich vychovala nelítostné válečníky, za první víkend zaznamenal 18 tisíc diváků.

Na čtvrtou příčku z první v minulém týdnu kleslo šesté pokračování "básníků". Nový snímek režiséra Dušana Kleina Jak básníci čekají na zázrak za dva týdny zhlédlo přes 77 tisíc diváků.

Na páté místo dosáhl animovaný příběh o prvním králíkovi v policejním sboru zvířecí metropole ve snímku Zootropolis: Město zvířat. Za dva měsíce film vidělo přes 219 tisíc diváků a na vstupném utržil více než 30 milionů korun.

V první dvacítce víkendové tabulky nejnavštěvovanějších filmů jsou tři další české snímky. Na osmé příčce skončily příhody dvou animovaných nešiků ve snímku Pat a Mat. Na šestnáctém místě je drama Já, Olga Hepnarová a dvacítku víkendové návštěvnosti uzavírá komedie Dvojníci s Ondřejem Sokolem v hlavní roli.

Snímek Kniha džunglí fascinuje úžasným uměle vytvořeným světem. Navíc se povedl i dabing, ve kterém exceluje Marek Vašut v roli tygra Šerchána. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy