Účastníci zájezdu jedou do New Yorku

Hej
6. 4. 2006 16:00
Praha - Nový český film se ještě před premiérou dostal do soutěže newyorského filmového festivalu Tribeca.

"Přijetí filmu do soutěže festivalu Tribeca považujeme za zásadní úspěch. Účastníci zájezdu, kteří navazují na ty nejlepší tradice české veselohry, se tak ještě před svou českou premiérou dostali do první ligy na mezinárodní úrovni," komentují tento fakt producenti Rudolf Bierman a Tomáš Hoffman, kteří snímek společně s režisérem Jiřím Vejdělkem doprovodí do New Yorku.

Účastníci zájezdu: Eva Holubová a Bob Klepl
Účastníci zájezdu: Eva Holubová a Bob Klepl | Foto: Falcon

Festival Tribeca vznikl před čtyřmi lety v reakci na události z 11. září. K jeho zakládajícím členům patří herec Robert De Niro. Přehlídka má přispět k ozdravění kulturní, společenské a ekonomické situace na Manhattanu. Letošním zahajovacím filmem bude symbolicky snímek United 93 režiséra Paula Greengrasse, který je příběhem jednoho z letadel unesených při teroristických útocích.

Letošní, pátý ročník slibuje uvedení celkem 250 titulů. Součástí programu budou diskusní panely, jichž by se měly zúčastnit osobnosti jako Steven Soderbergh či Harold Ramis.

United 93
United 93 | Foto: www.flight.93.net

"Do mezinárodní soutěže bylo přijato 17 filmů - z toho čtyři tu budou mít světovou premiéru. Kromě Účastníků zájezdu to bude například snímek Chocking Man od uznávaného režiséra hudebních klipů Steva Barrona a film The TV Set Jakea Kasdana. Soupeři našeho snímku budou filmy ze Spoejných států, Británie, Francie, Egypta Chorvatska či Španělska ," dodala ještě mluvčí filmu Uljana Donátová.

Filmový festival Tribeca probíhá od 25. dubna do 7. května; v českých kinech mají Účastníci zájezdu premiéru 20. dubna.

 

Právě se děje

Další zprávy