Sex je zase ve městě. Ale New York to ještě není

kul
12. 5. 2008 21:38
Letní hit měl světovou premiéru v Londýně

Londýn - Seriál Sex ve městě i jeho filmová adaptace má čtyři hrdinky a jednoho hrdinu - Manhattan. Přesto si snímek odbyl v pondělí premiéru v londýnském West Endu.

Za nadšení a jekotu stovek britských fanoušků a zklamání newyorských příznivců čtveřice profesně úspěšných žen, které chtějí mít lodičky od Manola Blahnika a „sex jako muži".

Na film čekali čtyři roky. Seriál popisující trable „s láskou a módou" - který si jako jeden z prvních všimnul fenoménu singles - se v USA na HBO vysílal od roku 1998 do roku 2004, celkem šest sezón. Do světových kin film vstoupí 28. května, v česku bude k vidění od 5. června.

Foto: Reuters

Děj pokračuje tam, kde skončil seriál. Carrie je přispěvatelkou Vogue, píše knihu, pořád miluje svého pana Božského a tráví čas mezi jeho a svým bytem. Miranda s manželem Stevem a synem Bradym žije v Brooklynu.

Charlotta je matkou adoptované dcerky Lily a Samantha přesídlila do Los Angeles za svým přítelem Smithem. Ale až v pondělí se první diváci dozvěděli pečlivě skrývané podrobnosti příběhu.

"Hrdinkám je teď přes čtyřicet, takže jejich hlavním zájmem už není vymetání manhattanských barů," napsal Colin Bertram z New York Daily News v jedné z prvních recenzí a dal filmu čtyři hvězdičky z pěti. "Pořád je tu přítomné i téma sexu -  i když už se nekladou otázky typu, jak byl velký, či kde, ale spíše jak často."

Záběr z filmu Sex ve městě
Záběr z filmu Sex ve městě | Foto: Reuters

"Tohle je snímek pro všechna pohlaví. Homosexuály, heterosexuály i kohokoli mezi tím. Muži nejsou vyloučeni. Je to snímek pro všechny," řekla před premiérou na Leicesterském náměstí Sarah Jessica Parkerová, představitelka novinářky a vypravěčky Carrie.

Herečka byla zároveň producentkou; na filmu pracovala dva a půl roku a prý nebylo snadné dát všechny dohromady. Novou postavou je její asistentka v podání oscarové herečky Jennifer Hudsonové.

Na premiéře nechyběly ani další tři hrdinky Kristin Davisová, Cynthia Nixonová a Kim Cattrallová. Právě posledně jmenovaná prý dělala největší problémy kvůli výši honoráře.

Film Sex ve městě
Film Sex ve městě | Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Za měsíc přijde Sex ve městě. Nebo Smrt ve městě?
Kde se teď dál bude plkat o Sexu ve městě?

Kristin Davisová, představitelka Charlotte, si ovšem postěžovala právě na pomluvy médií, že hvězdy se při natáčení hádaly a nedržely po sobě.

"Natáčení je ta nejvíc sexy věc na světě, k tomu na prezidenta kandiduje žena, tak musíme přece držet při sobě," řekla v narážce na Hillary Clintonovou. "A vůbec, o Sopránových se taky nepíše, jak se pořád perou."

Kromě archeologa Indyho je Sex ve městě jedním z mála letních hitů, jehož hrdinové a hrdinky nežili v komiksu. Útok na světová kina je podle všeho i důvodem, proč se světová premiéra nebyla USA - tady má snímek o publikum postaráno.

Kim Catrallová to jen řekla s obratností PR agentky, kterou hraje: "Všechny jsme s New Yorkem svázané, tři z nás tam bydlí, stejně jako většina štábu. Ale za tu dobu, co seriál skončil, se stal celosvětovým fenoménem. Ten film už není jen o New Yorku."

 

Právě se děje

Další zprávy