Sedmá epizoda Star Wars začne třicet let po Návratu Jediho

ČTK Kultura ČTK, Kultura
19. 3. 2014 11:52
Společnost Disney potvrdila začátek natáčení ostře sledovaného filmu Star Wars: Episode VII. Kolem obsazení filmu režiséra J. J. Abramse ale stále panují dohady.
Star Wars VI: Návrat Jediho.
Star Wars VI: Návrat Jediho. | Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Další pokračování ságy Hvězdné války, tentokrát s názvem Star Wars: Episode VII (Hvězdné války: Epizoda VII), se začne natáčet v květnu ve studiích Pinewood nedaleko Londýna.

Film, jehož režie se ujal J.J. Abrams, bude mít premiéru 18. prosince 2015. Děj se bude odehrávat zhruba třicet let po událostech filmu Epizoda VI: Návrat Jediho z roku 1983. V úterý to oznámil předseda představenstva společnosti Disney Bob Inger.

"Ve filmu bude vystupovat trojice nových mladých hrdinů, ale i dobře známé tváře," stojí v tiskové zprávě, kterou cituje zpravodajský server BBC. Už delší dobu se spekuluje o tom, že "dobře známými tvářemi" by měli být Mark Hamill, Harrison Ford a Carrie Fisher, tedy představitelé Luka Skywalkera, Hana Sola a princezny Leiy.

Dohady se množí také kolem účasti čerstvě oscarové herečky Lupity Nyong'o, i kolem role hlavního padoucha, kterou by mohl získat Adam Driver, který si v poslední době zahrál například ve filmech Lincoln nebo V nitru Llewyna Davise. Potvrzen už je i návrat robota R2-D2.

Veřejné castingy na dvě neobsazené role se konaly loni v listopadu ve Velké Británii a v Irsku. Měly za úkol najít herce pro roli mladé osiřelé dívky a bystrého a schopného mladíka ve věku okolo 20 let. Zda se je při konkurzu podařilo nalézt, však není jasné.

Společnost Disney koupila v roce 2012 firmu Lucasfilm, vlastnící práva na Star Wars. Zaplatila za ni více než čtyři miliardy dolarů (asi 80 miliard korun). Oznámila přitom, že se chystá natočit další tři filmy této populární sci-fi série.

 

Právě se děje

Další zprávy