Kocour v botách ovládl tuzemská kina

Marie Dostálová
6. 12. 2011 17:18
První místo žebříčku tržeb vede Koucour v botách ze shrekovských filmů
Kocour v botách
Kocour v botách | Foto: Bontonfilm

Animovaný Kocour v botách vede žebříček českých kin. O víkendu jej zhlédlo přes 41 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali necelých šest milionů korun. O druhé a třetí místo se v počtu diváků dělí dva filmy. Premiérově nasazení Hranaři, české drama o korupci, debutanta Tomáše Zelenky zhlédlo o víkendu 17 180 diváků, tržby činí 2 miliony 296 tisíc korun. Na třetím místě je s odstupem 94 tisíc korun v tržbách Rozbřesk, čtvrtý díl oblíbené upírské ságy Stmívání, který vidělo 17 201 diváků.

Sci-fi Vyměřený čas, který se odehrává v blízké budoucnosti, v níž se neplatí penězi, ale časem, se podařilo vyskočit z devátého místa na šesté. O víkendu film vidělo 2 688 diváků, kteří za vstupenky utratili 358 tisíc korun.

Do top deset se kromě Kocoura v botách dostala i další zahraniční premiéra. Drama Moneyball z prostředí amerického baseballu s Bradem Pittem vidělo o víkendu dva tisíce diváků.

Největším loserem žebříčku tržeb v českých kinech je animovaná komedie Žraloci na s(o)uši, která zaznamenala osmdesátiprocentní pokles diváků v porovnání s minulým týdnem. O víkendu Žraloky zhlédlo 825 diváků. Dosud jich film po třech týdnech nasbíral téměř devatenáct tisíc, což se například Lovcům hlav nepodařilo ani po měsíci. Toto severské drama s černým humorem natočené podle stejnojmenné předlohy Joa Nesbø se dokázalo alespoň vrátit do žebříčku a je nyní na osmnácté pozici. Film zhlédlo o víkendu přes 600 diváků a vydělal přes 700 tisíc korun.

Žebříček uzavírá české drama Bastardi 2, ve kterém probíhá vyšetřování podezřelých vražd několika žáků. Film o víkendu vidělo téměř 400 diváků. Doteď Bastardy zhlédlo necelých padesát tisíc lidí, kteří v kinech nechali přes pět milionů korun.


 

 

Právě se děje

Další zprávy