Hermiona bude milenkou Napoleona, Harry fotografem

Irena Hejdová Irena Hejdová
20. 4. 2008 19:01
Jaká kariéra čeká hlavní trio potterovské série
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - V chystaném romantickém filmu Napoleon a Betsy se v hlavní ženské roli objeví Emma Watsonová. Osmnáctiletá představitelka Hermiony ze série o Harrym Potterovi podle Hollywood Reporteru nahradila krásku Scarlett Johanssonovou, která je prý na roli příliš stará.

Watsonová tak ztvární Betsy Balcombovou, mladou a impulzivní ženu, která se na britském ostrově svaté Heleny zamiluje do Napoleona, který sem byl vyhoštěn. Třiadvacetiletá Johanssonová se na filmu podílí jako producentka, film je dílem režiséra Benjamina Rosse.

Watsonová právě dokončuje natáčení šestého dílu potterovské série nazvaného Harry Potter a Princ dvojí krve. Poslední díl série, Harry Potter a Relikvie smrti,  by se měl natáčet na začátku roku 2009 - podle producentů se kniha rozdělí na dva souběžně natáčené díly, aby se stihly dovyprávět všechny motivy série.

Foto: Aktuálně.cz

Watsonová by se pak na roli Betsy mohla vrhnout na podzim příštího roku. Filmový debut si odbyla právě v potterovské sérii,  s blížícím se koncem se ale očividně začíná porozhlížet i po jiné práci.

Krom Betsy a několika televizních kousků by se ještě v prosinci měla objevit v roli princezny Pey v animovaném fantasy filmu The Tale of Despereaux.

Není jasné, zda bude ve filmu i hrát, nebo jen namluví hlavní hrdinku. Hlasy dalších postav dostali na starost Dustin Hoffman, Sigourney Weaver či Matthew Broderick.

Z trojice Harry - Hermiona - Ron bude asi nejvíce usilovat o hereckou kariéru představitel malého, resp. už dospívajícího čaroděje Daniel Radcliffe.

Daniel Radcliffe v představení Equus
Daniel Radcliffe v představení Equus | Foto: Reuters

Na jednu stranu může producentům nabídnout obrovskou popularitu, na druhou pro něj bude těžké zbavit se „potterovského stigmatu". Však se už snaží seč může -  podobně, jako se snažil před ním z role hobita z Jacksonova Pána prstenů vymanit Elijah Wood.

Radcliffe si už vyzkoušel i divadelní herectví, objevil se v londýnském West Endu v psychologickém dramatu Equus britského autora Petera Shaffera.

Ztvárnil roli Alana Strangera, labilního chlapce, který navštěvuje psychiatra poté, co oslepil šest koní, ale největší haló pochopitelně vyvolal tím, že se na scéně objevuje nahý. V září se inscenace bude hrát i na Broadwayi.

Radcliffe má za sebou roli i v několika televizních snímcích včetně titulu My Jack Boy, kde ztvárnil syna Rudyarda Kiplinga vyslaného do zákopů první světové války. Jeho matku hrála Kim Catrallová, jinak hrdinka Sexu ve městě.

Foto: Aktuálně.cz

Objevil se i v poměrně dobře přijatém filmu December Boys, nezávislém australském snímku, kde ztvárnil vedlejší roli jednoho z hrdinů vyrůstajících v katolickém sirotčinci.

Ohlášena je jeho herecká účast ve filmu Journey - tady by měl ztvárnit hlavního hrdinu, britského fotografa Dana Eldona, který zahynul během práce v krizovém Somálsku. Radcliffa si pro roli vybrala sama matka zesnulého fotografa, a dala mu tak přednost před hvězdnými herci Joaquinem Phoenixem, Heathem Ledgerem či Ryanem Phillippem.

Rupert Grint, představitel zrzavého Rona Weasleyho, zatím podle IMDb před sebou žádnou další roli nemá. Během účinkování v potterovské sérii se objevil spolu s Laurou Linney a Julií Walters ve filmu Driving Lessons - do kin vstoupil v létě 2006.

 

Právě se děje

Další zprávy