Halušky budou, slibuje bača Fenič

Irena Hejdová Irena Hejdová
20. 3. 2006 14:30
Festival - Febiofest začíná už ve čtvrtek.

Ředitel Febiofestu Fero Fenič dnes oslavil 55. narozeniny, jeho společnost Febio letos slaví patnáctiny. Překvapený Fenič proto na dnešní zahajovací tiskové konferenci z rukou jednoho ze slovenských sponzorů převzal bačovský klobouk a titul "bača československé kinematografie". V té souvislosti přislíbil, že i letos na Febiofestu budou k ochutnání pravé slovenské halušky.

Na Febiofest se už od středy, kdy byl zahájen předprodej, prodalo 16 370 lístků. Největší zájem je zatím o lístky na distribuční předpremiéry snímků slavných režisérů: krimithriller Spojenec od Spikea Leeho, novou komedii Match Point Woodyho Allena a thriller Nepohodlný od Fernanda Meirellese, autora Města bohů.

Infobox
Autor fotografie: Febiofest

Hlavní hvězdou letošního Febiofestu bude slavná italská herečka Claudia Cardinalová, přijedou ale i další osobnosti světové kinematografie: francouzský režisér Claude Lelouch, německá herečka Julia Jentschová či polský režisér Juliusz Machulski.

Letošní 13. ročník festivalu nabídne na 555 projekcích 284 filmů z 58 zemí. Centrem pražské části přehlídky bude multikino Village Cinemas Anděl, promítat se bude i v kině Ponrepo a na radnici Židovské obce. Poté se přehlídka přesune do regionů a na Slovensko.

Program Febiofestu ZDE

 

 

Právě se děje

Další zprávy