Česká ofenzíva trvá. Kinům vládne Medvídek a Gympl

Irena Hejdová Irena Hejdová
16. 10. 2007 11:30
Vorel a Hřebejk sbírají milionek k milionu

Praha - I po dalším říjnovém víkendu zůstává rozložení sil v českých kinech jednoznačné. Na prvních dvou pozicích se stále drží podzimní novinky českých režisérů střední generace - Medvídek Jana Hřebejka a Gympl Tomáše Vorla.

Po víkendu si k dobru připsali další diváky a další miliony korun. Konkrétně Hřebejkova hořká komedie o sladkém dortu, který ochutnává mimo jiné Anna Geislerová, Táňa Vilhelmová či Jiří Macháček, si za šestý víkend v kinech podle Unie filmových distributorů připsala dalších 19 tisíc diváků.

Celkem už nový Hřebejkův film vidělo přes 350 tisíc Čechů a v kinech vydělal skoro 40 milionů korun. Hřebejk zatím pilně dokončuje mariášovou šabachovskou komedii U mě dobrý a chystá se na prosincové natáčení dalšího filmu Opravdová láska podle knihy Michala Viewegha.

Ani Tomáš Vorel se svou grafiťáckou komedií nezahálí. Jeho film je v kinech o tři týdny kratší dobu než Medvídek, o uplynulém víkendu opět Hřebejkova Medvídka porazil a připsal si dalších 43 tisíc diváků. Celkem už jich má přes 200 tisíc, na tržbách vydělal 22 milionů korun a diváky do kin stále táhne.

Ratatouille
Ratatouille | Foto: Falcon

Méně už zahraniční filmy. Až na třetím místě je animované Ratatouille, na čtvrtém první z novinek minulého týdne, adaptace hororu Stephena Kinga Pokoj 1408. Páté místo patří fantasy pohádce Hvězdný prach, šesté další novince minulého týdne - Království s Jamie Foxxem.

Sedmou pozici okupuje Zbouchnutá, osmé patří romantické Vášni a citu. Na deváté se vyšvihla putovní přehlídka filmů Střední Evropa, první desítku uzavírá Shrek Třetí.

 

Právě se děje

Další zprávy