Berlinale: České filmy mimo soutěž

ČTK, Hej
7. 2. 2006 9:30
Praha - Celkem devět českých snímků se na Berlinale promítne v rámci Evropského filmového trhu.

V soutěži je z východní Evropy jen bosenský film, české snímky tu jako tradičně chybějí. Českou kinematografii tak zastupuje jen devět českých titulů uvedených na Evropském filmovém trhu a herec Pavel Liška, který je českou "shooting star" 2006.
 
Na Evropském filmovém trhu se představí Švankmajerův snímek Šílení, komedie Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli, Slámovo Štěstí, Janákovi Rafťáci, Vachlerova komedie Doblba, debut Julia Ševčíka Restart, Šulíkův Sluneční stát, Román pro ženy Filipa Renče a Příběhy obyčejného šílenství Petra Zelenky.

V pondělí 13. února se v českém centru v Berlíně potřetí uskuteční panel Talking Czech Film, který bude letos věnován dokumentární tvorbě. Zúčastní se ho zástupci mladé generace Filip Remunda (Český sen), Lucie Králová (Zlopověstné dítě) a dramaturg a režisér Jan Gogola, který je vedoucím programu České televize Brno.

Na koprodukční trh, který se uskuteční mezi 12. a 14. únorem, byl vybrán druhý celovečerní projekt režiséra Marka Najbrta. Má název Protektor a stejně jako jeho Mistři vznikne v produkci společnosti Negativ.

 

Právě se děje

Další zprávy