Baz Luhrmann chystá film podle kultovního seriálu Kung Fu

Kultura Kultura
14. 4. 2014 13:55
Autor Velkého Gatsbyho převede na velké plátno seriál ze sedmdesátých let, který zaujal už Quentina Tarantina.
Australský režisér Baz Luhrmann.
Australský režisér Baz Luhrmann. | Foto: Profimédia

Praha - Režisér Baz Luhrmann plánuje podle informací serveru Hollywood Reporter přenést na velké plátno kultovní seriál Kung Fu ze sedmdesátých let.

Luhrmann, mimo jiné autor pompézní adaptace románu F. Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby, upraví i scénář a vezme si na starost i obrazovou stránku projektu.

Podívejte se na ukázku se seriálu Kung Fu s Davidem Carradinem.

V původním seriálu Kung Fu, který se vysílal v letech 1972 - 75, hrál David Carradine šaolinského mnicha Kwaie Changa Cainea, který opustí Čínu, když prchá před vrahy svého učitele a zároveň se chce najít svou rodinu na americkém západě. Jeho příběh v Americe střídají flashbacky na mnišský výcvik se slepým mistrem Po.

Série inspirovala už Quentina Tarantina k obsazení Davida Carradina ve snímcích Kill Bill, což vedlo i k obnovení zájmu o původní seriál.

Filmová verze Kung Fu by měla údajně přenést děj do Číny, kde bude Caine hledat svého otce. Scénáristou bude autor Černé labutě John McLaughlin.

V Luhrmannově pojetí se dá očekávat velkolepý filmový spektákl, jaký předvedl už v Moulin Rouge či naposledy ve Velkém Gatsbym. Produkce také napovídá, že Hollywood se snaží vymyslet stále více projektů, kterými by se přiblížil obrovským možnostem filmového trhu v Číně.

Dvaasedmdesátiletý David Carradine byl v roce 2009 nalezen mrtev ve svém hotelovém pokoji v thajském Bangkoku.

 

Právě se děje

Další zprávy