Arnieho dcera se nakazí zombie virem. Ale v Torontu ještě ne

Kultura Kultura
29. 8. 2014 7:59
Za týden odstartuje další ročník filmového festivalu v Torontu. Premiéru si měl odbýt i snímek Maggie s Arnoldem Schwarzeneggerem.
Arnold Schwarzenegger v úloze otce dcery zasažené virem zombie.
Arnold Schwarzenegger v úloze otce dcery zasažené virem zombie. | Foto: Externí

Praha - Kombinace hvězdného castingu a zvláštního žánrového mixu snadno připoutá pozornost diváků ještě před uvedením filmu. To je i případ snímku Maggie, v němž si Arnold Schwarzenegger zahrál otce a Abigail Breslin jeho dceru, která se nakazila virem, jenž z ní vytváří zombie. Protože ale debutující scenárista vystavěl zápletku na tom, že proměna trvá několik měsíců, zbývá také neortodoxní rodinné drama.

První obecenstvo se s Maggie mělo seznámit 12. září v průběhu torontského filmového festivalu, nový vlastník distribučních práv Lionsgate ale rozhodl jinak.

Aktuálně se počítá s tím, že film jako první vstoupí do americké distribuce, a to na začátku roku 2015. Nyní bude minimálně na čtyři měsíce uložen na čekací listinu a přijde o možnost uvedení na prestižním kanadském festivalu.

Vloni například vítěz torontské přehlídky triumfoval i na Oscarech - šlo o drama 12 let v řetězech. Není přitom neobvyklé, že filmy nejprve v exkluzivní premiéře pohostí filmový festival a teprve postupně je začnou hrát i tradiční kinosály. Právě otrokářský film Steva McQueena šel do široké americké distribuce až dva měsíce po Torontu.

Studio Lionsgate se za poslední roky vyhouplo mezi producenty velkých filmových hitů, zvlášť když odkoupilo jinou produkční společnost Summit Enterteinment. Ve své filmotéce tak disponují hity vyhraněnými na mládež. Loni ukořistili v Americe první místo komerčně nejúspěšnějšího filmu s druhým dílem Hunger Games, mezi jejich tituly rovněž patří série Twilight, Expendables, Let's Dance nebo Divergence. Filmy s Arnoldem Schwarzeneggerem pro ně nejsou novinkou, kromě zmíněných Postradatelných bylo jejich studio přítomno u loňského Plán útěku.

Pro Schwarzeneggera je přitom toto drama (pakliže si odmyslíme sci-fi prvek zombie) inovativní krok v jeho novodobé kariéře. Po skončení ve funkci guvernéra Kalifornie se snažil vrátit do formy v akčních úlohách.

V Konečné si zahrál degradovaného šerifa v městečku u mexických hranic, v Sabotage byl členem elitního komanda. Maggie tak pro něj představuje, i s ohledem na jeho kariéru v osmdesátých a devadesátých letech ojedinělý kousek.

 

Právě se děje

Další zprávy