Animovaná krysa o víkendu předběhla Medvídka

Irena Hejdová Irena Hejdová
23. 10. 2007 10:30
Simpsonovy vidělo v Česku už 400 tisíc lidí

Praha - Na třetí místo ve víkendovém žebříčku tržeb spadl Hřebejkův Medvídek. V kinech je hořká komedie o třech manželských dvojicích už sedm týdnů. Zpočátku se držela suverénně na prvním místě, odkud ji před čtyřmi týdny sesadil Vorlův Gympl.

Gymplu stále patří první pozice. O víkendu si podle Unie filmových distributorů připsal dalších 33 tisíc diváků, kteří si nenechali ujít dobrodružství dvou mladých grafiťáků a jejich profesorského sboru. Celkem jich má téměř 250 tisíc.

Na druhé místo se šest týdnů po premiéře vyšvihla animovaná komedie Ratatouille s gurmetskou krysou v hlavní roli. O víkendu ji vidělo necelých 20 tisíc diváků a dohromady jich nasbírala 196 tisíc.

Ratatouille
Ratatouille | Foto: Falcon

Medvídka sice o víkendu vidělo jen 17 tisíc diváků, ale na kontě už jich má 368 tisíc. V přepočtu to znamená tžby ve výši 41 783 839 korun.

Čtvrté místo patří adaptaci Kingova románu Pokoj 1408 a páté fantasy pohádce Hvězdný prach, na šestém se drží Zbouchnutá.

V první dvacítce se nadále daří i sestavě dlouhodobých zahraničních hitů: Simpsonovi ve filmu  na jedenáctém místě mají celkem už 394 tisíc diváků, Harry Potter a Fénixův řád na dvanáctém místě 560 tisíc diváků a Shrek Třetí na čtrnáctém dokonce 573 tisíc diváků.

Novinky minulého týdne v kinech příliš nezabodovaly. Jen 4500 diváků si o víkendu zašlo na Jodie Fosterovou ve filmu Mé druhé já, a přisoudilo jí tak až 7. místo. Angelina Jolie v Síle srdce obsadila 15. místo, teenagerský Breakout má místo osmnácté.

 

Právě se děje

Další zprávy