reklama
jídlo
Chtěla být zubařkou, stala se cukrářkou. Makronky od Mlsné holky zná celé Brno
Prohlédnout si
15 fotografií
Etiketa musí stranou. Jezte s otevřenou pusou a rukama, požitek je větší, radí vědci
Kultivované stravování podle vědců z Oxfordské univerzity lidské smysly příliš omezuje. Bez sluchových či hmatových vjemů je zážitek z jídla neúplný.
Ukrajinský šéfkuchař otvírá v Londýně bistro. Zaměstná v něm válečné uprchlíky
Ukrajinský šéfkuchař Yurii Kovryzhenko otevře v luxusní londýnské čtvrti Chelsea bistro s borščem i specialitami z fermentované zeleniny a ovoce.
Fotky jako z jiného světa. Tak si dříve letecké společnosti hýčkaly cestující
Prohlédnout si
49 fotografií
Ukrajinská uprchlice nemůže najít azyl u veganů. Bydlet s masožravci je pro ni trauma
"Jak by vám bylo, kdyby před vámi někdo řezal dítě nebo měl v mrazáku lidské končetiny? Přesně tak se cítím já, pokud jde o zvířata," říká uprchlice.
Nejlepší šéfkuchařka roku má v menu i larvy. Gastronomie může změnit svět, tvrdí
Devětapadesátiletá ekonomka zařazuje na menu své restaurace také tradiční kuchyni domorodých národů, v níž se objevují i mravenci či larvy a ryby.
Manželé při opravě domu našli desítky let staré hranolky. Někdo je zazdil na záchodě
Podle loga na zadní straně papírového pytlíku Jonesovi vypátrali, že jídlo muselo pocházet z období mezi lety 1955 a 1961.
Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si
15 fotografií
Jíst třikrát denně není zdravé, varují vědci. Mají překvapivé doporučení
Nejvhodnější je omezit příjem kalorií a dopřát tělu alespoň 12hodinový půst, který má pro organismus pozitivní účinky.
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si
20 fotografií
0:20
"U Strejdy Váni." Ruský politik má plán, jak nahradit McDonald's, internet se baví
V Rusku se chystá velký rebranding.
Bistra mění název kanadských hranolek. Lidé si je pletou s Putinem a nechtějí je jíst
Ve Francii a v Kanadě se kritika ruské invaze svezla po nepravděpodobné oběti - hranolkách s kousky sýra a omáčkou. Pokrm totiž nese název poutine.
Jídlo ze stánku povýšil na zážitek. S grilovanými kuřaty si hraje jako v nóbl podniku
Prohlédnout si
20 fotografií
1:55
Mladík odhaluje, jak to chodí v kuchyni u McDonald’s. Záběry hltají miliony lidí
Záběry, jak se v jednom z nejslavnějších řetězců rychlého občerstvení připravují burgery, doslova lámou rekordy.
Personál je na nože, šéfkuchař nestíhá. Film z nóbl restaurace vznikl na jediný záběr
Šéfkuchař se nesoustředí, dělá chyby. Ani on, ani personál se nezastaví, dokud neodejde poslední zákazník.
1:06
„Přeci to tu nenechám.“ Žena se v sushi restauraci přejedla, až skončila v nemocnici
Milovnice sushi se v restauraci "sněz, kolik můžeš" tak přejedla, že skončila v nemocnici.
1:42
"Máma je smraďoch." S výukou trpělivosti matka batolete tvrdě narazila
Překvapivě dopadla výchovná metoda, kdy se matka snažila naučit svou ratolest na okamžik vyčkat se zahájením mlsání.
Kim Čong-il vynalezl burrito, tvrdí propaganda v KLDR. Lidé si pochutnávají u stánků
Severokorejská státní televize nedávno zveřejnila video, v němž si na plněné tortille pochutnávají civilisté i muži v uniformách.
Ochránci zvířat ve Francii chtějí zakázat husí játra. Mluví o krutém krmení živočichů
Ve Francii se v posledních měsících vede vášnivá debata o tom, zda je přijatelné jíst gastronomickou delikatesu zvanou foie gras, tedy husí játra.
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama