I výstavu je možné vidět on-line. České galerie se přizpůsobují nové situaci

Magdalena Čechlovská Magdalena Čechlovská
17. 3. 2020 17:53
České galerie se snaží zůstat v kontaktu s návštěvníky. Některé už virtuální prohlídky zveřejnily, další je budou streamovat. Podívejte se, které výstavy jsou k vidění on-line.
Pohled do výstavy o Devětsilu.
Pohled do výstavy o Devětsilu. | Foto: Tomáš Souček/GHMP

Devětsil na Facebooku

Další na řadě je Galerie hlavního města Prahy. "Před chvílí jsme na Facebooku zveřejnili úplný fotoreport k výstavě Devětsil a takto budeme postupovat i u ostatních projektů," upozorňuje ředitelka Magdalena Juříková.

Vznikne také video, které nabídne virtuální komentovanou procházku výstavou s jejími autory. "Zároveň budeme na sociálních sítích publikovat záznamy úspěšných doprovodných programů a další materiály, abychom našim návštěvníkům alespoň částečně nahradili možnost navštívit výstavy, které jsme vzhledem k aktuálním opatřením museli uzavřít," dodává Juříková.

Přehlídka věnovaná Devětsilu, která objevně mapuje důležitou kapitolu českého avantgardního umění, trvá od prosince a nehledě na současnou situaci zřejmě skončí koncem března.

"Prodlužovat ji nebude možné. Jsou tam choulostivé materiály, které jsme museli i tak během výstavy nahrazovat jinými, stejně choulostivými. Pracujeme dále na výstavách podle plánu. Zda budou ovšem fyzicky realizované, je otázka, zejména z rozpočtových důvodů, neboť lze předpokládat, že rozpočty budou kráceny. Pokud se situace uklidní, budeme připraveni výstavy původně plánované na jaro otevřít v pozdějších termínech," dodává Magdalena Juříková.

 

Právě se děje

Další zprávy