Hiphopoví teenageři porazili Trošku i Asterixe

Irena Hejdová Irena Hejdová
4. 3. 2008 11:15
Oscarový vítěz v Česku na infantilní zábavu nestačí
Let´s Dance 2 Street Dance
Let´s Dance 2 Street Dance | Foto: SPI

Praha - Není vlastně divu, že v Česku vznikají snímky jako Poslední plavky nebo Svatba na bitevním poli. Nejnovější žebříček českých kin ukazuje, že jen kopírují spády domácích diváků.

I v  amerických kinech se na prvních místech často drží snímky, nad kterými kritici skřípou zuby - v českých kinech nicméně ovládla infantilita hned první tři pozice žebříčku.

První místo obsadila slaboduchá taneční romance Let´s Dance 2, která navazuje nejen na loňský první díl, ale i na počiny typu Hříšného tance či Muzikálu ze střední.

Nejkrásnější hádanka
Nejkrásnější hádanka | Foto: Falcon

Radost to může po letech dělat Patricku Swayzemu, méně už rodičům, jejichž potomci v současné době inteligentní zábavu v kině pro svou věkovou kategorii rozhodně nenajdou. Film po prvním víkendu vidělo necelých 23 tisíc diváků a vydělal 2,7 milionu korun.

Na druhé místo spadla Troškova Nejkrásnější hádanka, která cílí na trochu mladší diváky, než jsou neukojení teenageři s vášní pro hip hop a romantiku. Hladivý výtvor "krále české pohádky" už vidělo 60 tisíc diváků a vydělal necelých 7 milionů korun.

To Asterix si s Olympijskými hrami na třetím místě už vyhrál úctyhodných 23 milionů korun, které v kinech nechalo 196 tisíc ctitelů pitvořivých výkonů Gerarda Depradieu, Alaina Delona a Adriany Sklenaříkové.

Všeobecnou infantilitu první desítky prolamují dva snímky; na čtvrté místo vyšplhala týden po premiéře a po oscarovém úspěchu temná adaptace románu Cormaca McCarthyho Tahle země není pro starý.

Foto: Bontonfilm

Bratři Coenové přilákali do kin 14 tisíc diváků a vydělali zatím v Česku 2 miliony korun - nikoliv dolarů, za nimiž se ve filmu honí Josh Brolin, Javier Bardem a Tommy Lee Jones.

Na osmém místě je pak Občan Havel, který se v první desítce drží už 5 týdnů a v nadcházejících dnech se představí v delší režisérské verzi i na festivalu Jeden svět. V kinech už vtipný pohled do prezidentské kuchyně vidělo 82 tisíc diváků a vydělal  téměř 10 milionů korun.

Na pátém místě jsou Lovci pokladů: Kniha tajemství, na šestém Rambo do pekla a zpět, na sedmém Šteindlerova taškařice O život, na devátém Sweeney Todd a na desátém Renčův Na vlastní nebezpečí, který má po šesti týdnech v kinech 133 tisíc diváků a 16 milionů tržeb.

Z bryndy teď může české filmy po Občanu Havlovi vytáhnout právě premiérovaný Michálkův O rodičích a dětech nebo Slámův Venkovský učitel.

 

 

Právě se děje

Další zprávy