Tohle je nejlepší restaurace podle Maurera. Podává kulajdu a porazila i Alcron

Petra Jansová ČTK Petra Jansová, ČTK
29. 11. 2018 21:00
Vítězem gastronomické ankety Maurerův výběr Grand Restaurant se už potřetí stala restaurace Terasa u Zlaté studně pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka. Hodnotitelé ocenili nejenom vysokou kvalitu jídla, ale i servis a výhled na Prahu. Podívejte se na seznam deseti nejlepších restaurací v Česku podle Maurerova průvodce.

Terasa u Zlaté studně získala prvenství v Maurerově gastronomickém výběru již potřetí. Slavnostní vyhlášení proběhlo ve čtvrtek 29. listopadu na pražském Chodově.

Ocenění nezískala ani jedna z restaurací, které se pyšní michelinskou hvězdou, tedy pražské La Degustation Boheme Burgeoise a Field.  Restaurace letos hodnotilo 1532 dobrovolných "komisařů", kteří tajně navštívili 1008 gastronomických podniků.

Hodnotitelé na vítězné restauraci vyzdvihli zajímavý interiér a jedinečný výhled na Prahu. Degustační menu tu stojí tři tisíce korun a kromě toho nabízí i českou klasiku jako krémovou kulajdu. Mezi speciality kuchyně jinak patří kanadský humr, royal steak z argentinského plemene Angus či pečený dančí hřbet.

"Je tady stálý tým, je tady servis, který si myslím, že máme kvalitní, děláme kuchyň, snažíme se, aby to bylo v nejlepší kvalitě tak, jak umíme. Ale všechno to hraje dohromady. Říkám, že nejsme nejlepší v servisu, nejsme nejlepší v kuchyni, nemáme nejhezčí restauraci, ale tím, že je to všechno krásně vyvážené a všechno to funguje perfektně, tak tím jsme výjimeční a všechno to funguje dlouhodobě, stále stejně," řekl Sapík.

Aktuálně připravil vánoční menu, které se bude v restauraci podávat na svátky. Přestože budou až za měsíc, jsou už místa v restauraci vyprodaná. Na Vánoce podle něj chtějí Češi, ale i cizinci odlehčená jídla, snaží se ale zařadit alespoň několik pokrmů z klasických surovin.

V menu tak má kapří velouté s rybí kroketou. "Je to taková opravdu polévka, na kterou lidi chodí a milují ji, je to taková česká klasika - a na konci domácí cukroví," dodal.

Seznam těch nejlepších podniků si můžete prohlédnout v úvodu článku po rozkliknutí hlavní fotografie nebo v následujícím videu.

Pět nejlepších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2019 | Video: Time Out Prague Official, InterContinental hotel, Martin Brokeš, Pavillon, Grand Cru
Foto: Economia

Grand Cru

Pátou příčku získala kuchyně pražského podniku Grand Cru pod vedením šéfkuchaře Jana Punčocháře. Na jídelním lístku, který je sezónně obměňován, jsou jídla inspirovaná mezinárodní gastronomií.

Restaurace nabízí polední, večerní a také degustační menu. Přes den mohou hosté ochutnat například hovězí roštěnou s bernskou omáčkou za 420 korun a večer jesetera s bramborami v podmáslí za 590 korun. Degustační menu o pěti chodech vyjde na 1800 korun. 

Pozitivní recenze se týmu Grand Cru dostává i na internetovém průvodci po restauracích Restu.cz nebo na TripAdvisoru. "Restaurace GrandCru se nachází v samém srdci Prahy, ale má své kouzelné zákoutí a prostředí, které nabízí prvotřídní kuchyni a zážitek, na který dlouho nezapomenete," popisuje jedna z uživatelek.

 

Právě se děje

Další zprávy