Pohlreich kapra, Paulus candáta. Co vaří kuchaři na Vánoce?

Pohlreich kapra, Paulus candáta. Co vaří kuchaři na Vánoce?
Šéfkuchař Miroslav Kalina nabídne hostům speciální vánoční menu.
"V restauraci připravíme bílou rybí polévku. Zároveň šneky na tři způsoby a ústřice. Jsou to totiž tradiční postní jídla," říká šéf restaurace Kalina.
A co bude připravovat na Štědrý večer pro rodinu? "Rovněž doma se vše odehrává tradičně. Rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem. Pro některé členy, kteří rybu nejedí, pak telecí řízek. Chybět samozřejmě nemůže vánoční cukroví," dodává Miroslav Kalina.
Roman Paulus z Alcronu chystá následující speciality: "Místo rybí budeme podávat polévku z pečených kaštanů. Ze sladkovodních ryb určitě candáta a pro vegetariány to budou různá houbová jídla," představuje Paulus vánoční menu.
"Doma to také určitě bude polévka z pečených kaštanů," dodává Paulus. (ilustrační foto) Zobrazit 14 fotografií
Foto: Profimedia.cz
Petra Jansová Petra Jansová
22. 12. 2014 10:35
Co vaří nejznámější čeští šéfkuchaři na Štědrý den? Inspirujte se tipy Zdeňka Pohlreicha, Romana Pauluse nebo Oldřicha Sahajdáka.

Fotogalerie – Ke Štědrému večeru patří spolu s vánočním stromečkem i smažený kapr s bramborovým salátem. Vyhlášení šéfkuchaři nabízejí během Vánoc ve svých restauracích netradiční delikatesy, ochutnat můžete polévku z pečených kaštanů, zauzeného lososového pstruha s křenem nebo pečené šneky.  

Podívejte se, co vaří ve svých restauracích na Štědrý den vyhlášení šéfkuchaři Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Mirek Kalina nebo Oldřich Sahajdák a na čem si naopak pochutnají doma se svou rodinou. 

 

Právě se děje

Další zprávy