Omyly, pokuty, sebevraždy a vrácení ocenění: Co s sebou přináší prestižní michelinská hvězda

Petra Jansová Petra Jansová
26. 3. 2018 14:03
První michelinský průvodce vyšel v roce 1900, první hvězda byla udělena o šestadvacet let později. Za celou historii jich pak byly uděleny stovky. Mimo Evropu se michelinští komisaři vydali až v 21. století. Hodnotí se nejenom kvalita jídla, ale i obsluhy. A přestože michelinská hvězda patří k nejprestižnějším gastronomickým oceněním, stává se, že o ni šéfkuchaři nestojí a usilují o její vrácení.
Hill Street Tai Hwa Pork Noodle
Hill Street Tai Hwa Pork Noodle | Foto: Instagram Hill Street Tai Hwa Pork Noodle

Michelinskou hvězdu získalo i pouliční bistro v Singapuru

Do michelinského průvodce se ale kromě "nudlové" jídelny v Tokiu dostal v roce 2016 i pouliční stánek Hill Street Tai Hwa Pork Noodle v Singapuru. Ocenění tehdy po 30 minutách od vyhlášení způsobilo vysoký nárůst strávníků, kteří byli ochotni na pokrm od tamního šéfkuchaře vystát až dvouhodinovou frontu. A zároveň šlo o první pouliční stánek, který získal michelinskou hvězdu, což kvitoval i majitel podniku. 

Ten tehdy uvedl, že je velmi poctěn a rovněž prý doufá, že mu ocenění pomůže přivést více mladých lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy