Kapela Imagine Dragons se vrátí do Prahy, v roce 2025 tu představí nové album

ČTK ČTK
9. 9. 2024 11:17
Americká kapela Imagine Dragons vystoupí 9. června příštího roku na pražském Letišti Letňany, kde v rámci světového turné představí nové album Loom. V Česku oblíbená skupina se vrátí po třech letech, naposledy na jaře 2022 tu její dva koncerty dohromady navštívilo 120 tisíc posluchačů. Lístky byly tehdy vyprodané za několik dní.
Imagine Dragons (na fotografii z letošního turné) do Česka jezdí opakovaně.
Imagine Dragons (na fotografii z letošního turné) do Česka jezdí opakovaně. | Foto: Andi Elloway

Předprodej vstupenek v ceně od 1890 korun na plánovaný červnový večer začne tento pátek 13. září, oznámila v pondělí agentura Live Nation. Akce podobného typu v Letňanech obvykle doprovázejí dopravní opatření. V místě konání není možnost parkování a pro návštěvníky bývá posílená linka metra C.

Své šesté řadové album Loom vydali Imagine Dragons začátkem léta. Produkovali jej s dlouholetými spolupracovníky, duem švédských producentů a skladatelů Mattman & Robin. "Práce na této desce byla jako jízda na horské dráze, ostatně jako vždy. Někdy písně vycházely ze smutku a bolesti, jindy z radosti. Osamělost, hledání, touha, hněv, láska," vyjmenovává frontman skupiny, zpěvák a bubeník Dan Reynolds.

Kromě něj tvoří Imagine Dragons, kteří vznikli v Las Vegas roku 2008, kytarista Wayne Sermon a baskytarista Ben McKee. Bubeník Daniel Platzman minulý měsíc oznámil, že končí.

Společně se pětkrát po sobě umístili v žebříčku nejpopulárnějších alb Billboard Top 200, a to s deskami Night Visions, Smoke + Mirrors, Evolve, Origins a Mercury - Act 1. Jejich hity Believer, Thunder, Demons nebo Radioactive zaznamenaly každý více než miliardu přehrání na streamovacích službách. "Hrajeme na kytary, bicí a basu, takže nám říkají rocková skupina. My ale zbožňujeme silné melodie, skladby dávající pocit exploze," popsal před časem zpěvák Reynolds.

V Česku vystupují opakovaně. Před 11 lety jim v Praze stačil klub SaSaZu, o tři roky později již jejich směsi rocku, alternativy, popu a elektroniky aplaudovala vyprodaná O2 arena. V červenci 2017 zahráli Imagine Dragons na festivalu Colours of Ostrava. O rok později v pražské O2 areně při světovém turné představili album Evolve. Cenou Grammy oceněná skupina zatím naposledy předloni představila v Letňanech album Mercury - Act 1 produkované Rickem Rubinem.

Video: Singl z nového alba Imagine Dragons

Singl Eyes Closed ze zatím posledního alba Imagine Dragons nazvaného Loom. | Video: Interscope Records
 

Právě se děje

Další zprávy