Nohavica to táhnul ve Stodolní

Jitka Gráfová a ČTK
15. 9. 2006 11:00
Ostrava - V létě osm hradů za osm dní, včera sedmnáct minikoncertů za čtyři hodiny. To byla tůra Jaromíra Nohavici po ostravské Stodolní ulici.
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Jednovečerní turné v centru ostravské zábavy bylo zároveň křtem jeho prvního DVD (a přidruženého CD) nazvaného Doma. "Je to výjimečná akce a zároveň to bude jediný křest DVD," řekl před startem Radek Bubeníček z agentury, která zajišťuje natáčení a distribuci disku.

Nohavica zahájil šňůru pojmenovanou  Sedmnáct zastavení Jarka ve 20 hodin v klubu E 99 na vzdálenějším konci Stodolní ulice. V každém z klubů, které navštívil, hrál patnáct minut a pak pokračoval dál směrem k centru města. Po půlnoci miniturné končilo v klubu Černá hvězda. Vstupné bylo zdarma, stejně jako káva a nealkoholické nápoje.

Nohavica natočil DVD koncem června v dvojhale Karolina nedaleko centra Ostravy. "Každý Ostravák ji zná, ale neznám v podstatě nikoho, kdo by byl uvnitř," řekl jeden z nejúspěšnějších českých zpěváků, který poslední studiové album Babylon vydal před třemi lety.

Zájem o Nohavicův koncert v Karolině byl obrovský, pět tisíc lístků bylo vyprodáno během hodiny a pořadatelé zdaleka neuspokojili všechny zájemce. Rozhodli se proto veřejnosti zpřístupnit i původně neveřejnou generálku. Obě akce zhlédlo celkem 10 tisíc fanoušků - a stejný počet si už prostřednictvím internetu objednal DVD. To už se dalo včera neoficiálně koupit.

Jaromír Nohavica
Jaromír Nohavica | Foto: Aktuálně.cz

DVD kromě záznamu koncertu nabídne jako bonus dokument z natáčení, videoklipy, archivní nahrávky a rozhovor s písničkářem. Distribuce je plánována také do Polska, kde má zpěvák fanoušky; proto tu zní song v polštině.

Výroba i distribuce kompletu za 350 korun se obešla bez podpory gramofirem, ale distribuovat ho bude SonyBMG - v obchodech má být na začátku října.

Nohavica je též nadšeným uživatelem internetu: na svém webu zdarma nabídl koncertní desku Pražská pálená, kterou si doposud stáhlo víc než šedesát tisíc posluchačů. Naposledy tu pak umístil ke stažení nevydané písně ze svého letního turné po českých hradech.

 

Právě se děje

Další zprávy