Vyprodaný Nohavica se nechá stáhnout

18. 8. 2006 11:00
Praha - Bard Jaromír Nohavica vyrazil na spanilou jízdu po československých hradech a zámcích. Kdo se mezi diváky nevešel, může si jeho nikdy neuveřejněné písně stáhnout na webu.
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Turné Pod širým nebem odstartovalo ve čtvrtek na hradě Rábí a pokračuje až do 24. srpna systémem "co den, to koncert". Dnes Nohavicu čeká největší vystoupení jeho letního turné: na Okoři se čeká 6000 návštěvníků a vstupenky jsou v prodeji ještě před koncertem.

Nohavica doprovázený jen kytarou a heligonkou hraje zítra ve Strážnici, pak ho čeká Telč, Jindřichův Hradec, Olomouc, Hradec nad Moravicí a nakonec slovenská Terchová. Většina koncertů je dávno vyprodaná.

Ale to by nebyl Nohavica, nadšený uživatel internetu, který fanouškům zdarma nabídl ke stažení celé album Pražská pálená, aby ke koncerty nedoplnil o přidanou hodnotu.

Ta je k vidění a slyšení na zvláštní sekci jeho webu www.nohavica.cz , kde bude z každého koncertu uveřejněna jedna píseň, která ještě nikdy nevyšla a zároveň její téma je spjaté s historií. Diváci mají také Nohavicovi posílat čtyřverší, které bude obsahovat název místa, kde večer hraje - zpěvák vybere nejlepší a přímo před publikem ho zhudební.

Nejpopulárnější český písničkář dokončuje svoje první koncertní DVD Doma, které v červnu natočil v ostravské hale Karolína, a chce ho vydat bez hudební firmy hned po prázdninách.

 

Právě se děje

Další zprávy