Pátý Terminátor se Schwarzeneggerem. V roce 2015

Kultura Kultura
28. 6. 2013 8:58
Arnold Schwarzenegger znovu potvrdil účast v novém dílu ságy v roce 2015
Arnold Schwarzenegger.
Arnold Schwarzenegger. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Skoro přesně za dva roky, tedy 26. června 2015, se do amerických kin dostane pátý díl série o vraždících robotech cestujících v čase - terminátorech.

Společnosti Paramount, Annapurna Pictures a Skydance Productions zároveň s datem premiéry oznámily, že film bude představovat reboot fenoménu a otevře novou, samostatnou trilogii. Již dříve také potvrdily, že na rozdíl od  předchozího snímku - Terminator Salvation z roku 2009 - se bude opět odehrávat před vzpourou strojů.

Arnold Schwarzenegger také opakovaně ubezpečil své fanoušky, že v novém filmu bude opět vystupovat. Podle některých zvěstí měl představovat lidského hrdinu, dle něhož umělá inteligence Skynet vytvořila pozdější maskování svých kyborgů. Ikona akčních filmů ovšem zdůraznila, že bude skutečně  znovu hrát robota. Další možnou tváří filmu by mohl být Dwayne Johnson (Král Škorpión, G.I. Joe: Odveta), jenž se v příštím roce ukáže na plátně jako bájeslovný starořecký hrdina Herkules.   

Scénář k filmu mají napsat Leata Kalorgridis (Avatar, Prokletý ostrov) a Patrick Lussier (Krvavý Valentýn, Drive Angry). Režisér zatím není známý. Produkce se ujmou Megan Ellison (Třicet minut po půlnoci, Mistr) a David Ellison (Světová válka Z, Star Trek: Do temnoty).

Terminátor 5 patří k mnoha dalším očekávaným velkofilmům s očekávaným uvedením v roce 2015. Mezi předchozí patří například Jurský park 4, Den nezávislosti 2, Piráti z Karibiku 5, Star Wars: Epizoda VII nebo Warcraft

 

 

Právě se děje

Další zprávy