Pátý Terminátor se vrátí v čase i se Schwarzeneggerem

Kultura Kultura
23. 1. 2013 15:00
Sci-fi sága bude mít pokračování i přes neúspěch čtvrtého dílu
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger | Foto: Profimedia.cz

Praha - Navzdory neúspěchu Terminator Salvation plánují producenti minimálně ještě jeden - v pořadí již pátý - film ze série boje lidí proti strojům.

Arnold Schwarzenegger během tiskové konference k filmu Konečná potvrdil informace serveru Bleeding Cool, podle nichž se ve novém Terminátorovi skutečně objeví. Svou poslední velkou rolí před letošním akčním thrillerem Konečná si zahrál v právě deset let starém Terminátor 3: Vzpoura strojů. V Salvation byl vzhled "arnoldovského" terminátora T-800 naznačen pomocí CGI. Rozsah jeho role v pátém díle je zatím neznámý. Při stejné příležitosti potvrdil svou účast na sequelu ke komedii z roku 1988 Dvojčata (Twins) s názvem Trojčata (Triplets) a již delší dobé známé Legend of Conan.

Megan Ellison a její společnost Annapurna Films koupila práva na sérii v roce 2011 a minulý měsíc zveřenila, že se k ní přidá i její bratr David. Ačkoliv ani nadále není nic známo o příběhu, už nyní je jasné, že scénář napíší Laeta Kalogridis a Patrick Lussier.

Kalogridis je známá především jako scenáristka filmů Alexander Veliký (2004) a Prokletý ostrov (2010) a jako výkonná producentka Cameronova Avatara (2009), v němž se údajně také podílela na scénáři.

Oproti tomu Kanaďan Patrick Lussier má za sebou především režisérskou dráhu ve světě laciných hororů a akčních thrillerů, v nichž někdy zastával i úlohu scénáristy. Spolupracovat začali při psaní nové verze westernového seriálu The Riffleman.

O chystaném snímku je známo to, že nepůjde o pokračování Terminator Salvation a vrátí se k motivu cestování v čase.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy