Cameron loví pohyby pro druhého Avatara v oceánech

Kultura Kultura
9. 4. 2013 21:53
Druhé dobrodružství z Pandory se bude odehrávat v oceánu, možná i na nové planetě
Zoe Saldana ve filmu Avatar
Zoe Saldana ve filmu Avatar | Foto: Profimedia.cz

Praha - Jamese Cameron loví pohyby živých tvorů pro druhého Avatara ve světových oceánech. Prozradil to producent Jon Landau na nedávném Filmovém a technologickém summitu.

Počítačově vytvoření tvorové dostávají skutečný pohyb díky technologii motion capture. „Chceme využít technologií, které brilantní lidé vytvořili, aby byly další filmy ještě více emocionálně jímavé a vizuálně vábivé a mohly skutečně završit příběhovou linii dvou hlavních hrdinů," prohlásil Landau.

Již dříve se v souvislosti s Cameronovou oceánografickou vášní mluvilo o podmořském světě Pandory jakožto o dějišti druhého dílu. Režisér nedávno naznačil, že by se pokračování mohlo odehrávat na úplně jiné planetě, byť ve stejné sluneční soustavě jako původní snímek.V současnosti zároveň natáčí i třetí film a do budoucnosti počítá i s prequelem vyprávějícím o prvním kontaktu mezi pozemšťany a mimozemskými Na´vi. V hlavních příbězích pak budou obsaženy odkazy na hrdiny tohoto předpokračování. 

Avatar 2 by se měl v kinech objevit v prosinci roku 2014, o rok později vstoupí do distribuce závěr trilogie.      

První díla Avatara vydělal více než 2,7 miliardy dolarů celosvětově, a stal se tak nejvýdělečnějším filmem historie. Na druhém místě je Cameronův film Titanic (1997) s 2,18 miliardami dolarů. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy