Co nás čeká během zimy v kinech?

Irena Hejdová Irena Hejdová
1. 1. 2006 2:00
Praha - První tři měsíce roku 2006 nabídnou mnoho filmových hitů a zajímavých českých i světových novinek.

Mezi šedesáti premiérami chystanými na tři nejbližší měsíce je šest českých filmů, ale i další velkofilmy. Mezi nimi nechybí fantasy první díl ságy Narnie, snímek Roba Marshalla Gejša či Spielbergův Mnichov o teroristické akci na olympijských hrách. Chystá se i pokračování erotického thrilleru Základní instinkt.

foto z filmu ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
foto z filmu ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí | Foto: Endorfilm

České lednové komedie

Leden bude ve znamení českých komedií. První českou premiérou roku 2006 je tragikomedie Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, o týden později vstupuje do kin film Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli, na konci ledna pak teenagerská komedie Panic je na nic. Původně na leden plánovaná premiéra filmu Indián a sestřička Dana Wlodarczyka se přesouvá na březen. V lednu má premiéru také soubor čtyř krátkých českých filmů 4 věci.

foto z filmu Domino
foto z filmu Domino | Foto: Bioscop

Další lednové premiéry

V lednu se objeví hned dva filmy v hlavní roli s anglickou herečkou Keirou Knightley. Ta si zahrála v adaptaci románu Pýcha a předsudek Jane Austenové a ve výborném akčním filmu o lovcích lidí Domino Tonyho Scotta. V lednu začíná také další ročník přehlídky Projekt 100, v rámci ní se do kin chystají například snímky Dvojí život Veroniky, Motocyklové deníky, U konce s dechem či Až přijde kocour. Dalším atraktivním lednovým titulem je Hra s nevěrou, scenáristicky zajímavě vybudovaný thriller s Jennifer Aniston a Clivem Owenem.

foto z filmu Erasmus 2
foto z filmu Erasmus 2 | Foto: Aktuálně.cz

Únor v kinech

V únoru pokračuje atak teenagerských komedií, které v tomto měsíci zastupuje snímek Experti Karla Comy. Z českých filmů se dále do kin chystá Fimfárum 2 podle pohádek Jana Wericha. Z únorové filmové nadílky pak je třeba zmínit dva evropské filmy - snímek Caché (Skrytý), oceněný na letošním předávání evropských filmových cen a francouzskou komedii Erasmus 2, která se už v předpremiéře představila v rámci letošního Festivalu francouzského filmu. Kultovním hitem by mohl být dokument Super Size Me.

foto z filmu Zkrocená hora
foto z filmu Zkrocená hora | Foto: Bioscop

Březnové premiéry

Dvě české březnové premiéry potěší opět především teenagery, do kin vstoupí Rafťáci Karla Janáka (režisér Snowboarďáků) a Všechno nejlepší Martina Kotíka (Pánská jízda). 2. března do českých kin vstoupí drama o homosexuálním vztahu dvou kovbojů Zkrocená hora, momentálně jeden z nejoceňovanějších filmů v USA (získal mimo jiné sedm nominací na Zlaté globy).

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy