Praha - Šéfkuchař Jan Punčochář bude nadále obohacovat českou gastronomii. Z restaurace Le Terroir ve Vejvodově ulici na Starém Městě přechází do nově vznikající Grand Cru Restaurant & Bar, která bude oficiálně otevřena 1. října.
Jan Punčochář tak přehodnotil svůj úmysl přijmout nabídku v zahraničí. "Končí nám desetiletý pronájem a rozhodli jsme se ho neprodloužit. Hledáme nové prostory. I když jsou sklepní prostory krásné, chtělo by to místo s možností venkovního posezení. Jsou dvě varianty. Buď v Čechách zůstanu a budu pokračovat, nebo přijmu nabídku od přátel z Rakouska," řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.
Mezinárodní kuchyně pod dohledem michelinského kuchaře
Kvůli čerstvě narozené dceři a zároveň atraktivní nabídce od Grand Cru se ale rozhodl zůstat v Česku.
V restauraci se bude podávat mezinárodní kuchyně. "Žádná specializace a tudíž žádné omezení. Budeme zkrátka vařit to, co nás bude bavit," dodal šéfkuchař.
Restaurace Le Terroir, v níž Punčochář vařil deset let, několikrát získala michelinské ocenění Bib Gourmand neboli "dobré jídlo za přijatelné ceny". Sám Punčochář loni skončil na třetím místě v anketě Zlatý kuchař.
Vítězem byl Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a druhý byl Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron. Žebříček v anketě sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší.