Michelinský kuchař Punčochář neodjíždí. Vaří dál v Praze

ČTK ČTK
29. 9. 2014 7:00
Jan Punčochář mění kuchyni. Stane se šéfkuchařem nové restaurace na Novém Městě.
Jan Punčochář v Le Terroir
Jan Punčochář v Le Terroir | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Šéfkuchař Jan Punčochář bude nadále obohacovat českou gastronomii. Z restaurace Le Terroir ve Vejvodově ulici na Starém Městě přechází do nově vznikající Grand Cru Restaurant & Bar, která bude oficiálně otevřena 1. října.

Jan Punčochář tak přehodnotil svůj úmysl přijmout nabídku v zahraničí. "Končí nám desetiletý pronájem a rozhodli jsme se ho neprodloužit. Hledáme nové prostory. I když jsou sklepní prostory krásné, chtělo by to místo s možností venkovního posezení. Jsou dvě varianty. Buď v Čechách zůstanu a budu pokračovat, nebo přijmu nabídku od přátel z Rakouska," řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Mezinárodní kuchyně pod dohledem michelinského kuchaře

Kvůli čerstvě narozené dceři a zároveň atraktivní nabídce od Grand Cru se ale rozhodl zůstat v Česku. 

V restauraci se bude podávat mezinárodní kuchyně. "Žádná specializace a tudíž žádné omezení. Budeme zkrátka vařit to, co nás bude bavit," dodal šéfkuchař.

Restaurace Le Terroir, v níž Punčochář vařil deset let, několikrát získala michelinské ocenění Bib Gourmand neboli "dobré jídlo za přijatelné ceny". Sám Punčochář loni skončil na třetím místě v anketě Zlatý kuchař.

Vítězem byl Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a druhý byl Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron. Žebříček v anketě sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší.

 

Právě se děje

Další zprávy