Petra Jansová
26. 3. 2018 14:03
První michelinský průvodce vyšel v roce 1900, první hvězda byla udělena o šestadvacet let později. Za celou historii jich pak byly uděleny stovky. Mimo Evropu se michelinští komisaři vydali až v 21. století. Hodnotí se nejenom kvalita jídla, ale i obsluhy. A přestože michelinská hvězda patří k nejprestižnějším gastronomickým oceněním, stává se, že o ni šéfkuchaři nestojí a usilují o její vrácení.
Zachránit McDonald‘s mají michelinští kuchaři
Věhlas gastronomického ocenění, které bylo poprvé uděleno v roce 1926, potvrzuje i marketingový nápad britské pobočky světového fastfoodového řetězce McDonald‘s z podzimu roku 2015.
Prémiová řada hamburgerů, kterou pro řetězec připravily ostrovní kuchařské hvězdy, měla posílit postavení firmy a zároveň zabránit odlivu zákazníků.