Rozpad Oasis, kytarista Noel Gallagher ohlásil odchod

Kultura Kultura
30. 8. 2009 8:15
Smutný den pro hudební scénu, píše britský tisk
Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Britská skupina Oasis se rozpadá. Opouští ji její klíčový člen, kytarista a skladatel Noel Gallagher. Prý nedokáže dál spolupracovat se svým bratrem, zpěvákem kapely Liamem.

V sobotu nad ránem o tom informovaly světové agentury. "S lítostí, ale i s velkou úlevou vám oznamuji, že dnes večer opouštím Oasis," napsal Noel Gallagher v prohlášení, které zveřejnil na oficiálních internetových stránkách kapely. "Skutečně už nemohu pracovat s Liamem ani o den déle," vysvětluje své rozhodnutí.

Čtětě také
Melt: Poptávka po Oasis převyšuje nabídku

Znovu se tak potvrdily letité zprávy o hádkách a neustálých roztržkách mezi sourozenci, které plnily stránky britského tisku. tentokrát je prý ale konec definitivní.

Oasis minulou neděli zrušili svůj koncert na festivalu v britském Essexu; Liam ovšem následně popřel zprávy medií, že to mělo být poslední vystoupení v Británii. Náhlou indispozici kapely dával za vinu virovému onemocnění.

Stejně tak ale Oasis zrušili své páteční vystoupení v Paříži, kde se jich nedočkalo 30 tisíc návštěvníků na festivalu Rock en Seine. "Omlouvám se všem lidem, kteří si koupili lístek na koncerty v Paříži, Kostnici a Miláně," píše Noel.

Bratři Gallagherové založili kapelu v roce 1991 v Manchesteru. Oasis zazářili zejména v 90. letech, kdy patřili spolu s Blur a Pulp k vlně britpopopového ztřeštění. Mezi jejich největší hity patří Wonderwall, Don´t Look Back In Anger či Don´t Go Away.

Nicméně britští lidoví hrdinové dodnes patří k nejoblíbenějším ostrovním kapelám.

 

Právě se děje

Další zprávy