Madonna zazpívá v Praze dvakrát

Adam Junek, vac
20. 6. 2006 10:30
Praha - Enormní zájem o pražský koncert americké zpěvačky Madonny přiměl popovou hvězdu, aby kývla i na druhé vystoupení.

Podepsala proto smlouvu na ještě jeden koncert, který se bude konat hned následující den po první show, tedy 7. září. Informaci dnes zveřejnila společnost Interkoncerts. Již od rána visely po Praze plakáty oznamující druhý koncert popové ikony.

"Je to velký úspěch. Madonna totiž zároveň řekla, že už nikdy nepřijede," uvedl pro deník Aktuálně.cz zdroj z pořadatelských firem. Podle všeho zpěvačka už nikdy nebude pořádat v Evropě tak rozsáhlé turné.

O druhém koncertu se začalo spekulovat záhy. Na serverech pro fanoušky se zmiňovalo i dnešní datum zveřejnění této informace. Čas mezitím  však nahrál překupníkům s lístky. Na internetu je prodávali i za deset a více tisíc.

Plakáty upozorňující na druhý koncert se v Praze objevily dnes ráno
Plakáty upozorňující na druhý koncert se v Praze objevily dnes ráno | Foto: Ludvík Hradilek

"Rozhodně nepřidá v Praze třetí koncert," dodává Petr Novák z Interkoncerts. Lístky na druhé vystoupení se začnou prodávat tento pátek opět 1:15 po půlnoci.

Partybox a překupníci

Šance pro "obyčejné smrtelníky" dostat se na koncert královny světového popu se tak podstatně zvýšila. Když minulý pátek po půlnoci začal předprodej lístků na show sedmačtyřicetileté zpěvačky, bylo už v tu chvíli jasné, že se dostane na několik stovek šťastlivců. Na terminály Sazky dotazila totiž jen část lístků.

Firmy, které mají předplacené sky boxy, mají totiž ze smlouvy předkupní právo na další vstupenky - a toho tentokrát v plné míře využily, informoval deník Aktuálně.cz již den před zahájením prodeje. Sazka Arena však informace okamžitě dementovala.

Volné v celé hale pro sedmnáct tisíc lidí však každopádně zůstaly zhruba po hodině prodeje už jen čtyři takzvané party boxy. Ty se od pátku draží a vyvolávací cena 620 tisíc znamená, že si jej budou moci dovolit jen firmy. V průměru tak zatím vychází tato exkluzivní vstupenka na deset tisíc na jednoho.

Fanoušci se zlobí

Reakce fanoušků nahrávají informacím o malém počtu lístků na první koncert. "K benzinové pumpě s on-line terminálem jsem přišel chvilku před spuštěním prodeje, to už tam stálo spoustu lidí. Viděl jsem, že si prodejce dává lístky stranou pro své známé, někteří odcházeli i s více než pěti vstupenkami. Prostě jsem neměl šanci," popsal to deníku Aktuálně.cz fanoušek, který se pokoušel zakoupit lístky u čerpací stanice v Praze na Spořilově.

Foto: Warner Music

O podobné zkušenosti podělilo mnoho zájemců o lístky, například Ephram: "Tak jsem stál v Brně na Hlavním nádraží spolu s 15 lidmi. Dostalo se jen na šťastlivce, co stáli jako první, druhý, třetí. A hlavně kategorie levné sezení. Stání nic. Celý ráno jsme to zkoušeli, bez úspěchu. Ticketpro nic nemá! Kolik těch lístků Sazka dala do oběhu? 3000? 5000? Pořád nevěřím tomu, že by se 10 000 lístků (počítám bez kategorie 5000 Kč) na terminálech prodalo během dvou hodin."

Ještě menší šanci měli zřejmě právě zájemci o lístky dražší kategorie za pět tisíc. Uživatel Dan napsal: "Znáte někoho, komu se podařilo koupit lístek k sezení za pět tisíc? V 1:13 naběhl na pumpě terminál a v 1:16 to hlásilo, že tyhle lístky už jsou všechny zarezervovaný, což je nesmysl. Jsem přesvědčenej, že lístky za pět tisíc si rozebrali už na Sazce."

Fronty mnohdy marné

Podobné zkušenosti s prodejem lístků mají prodavači na benzínových pumpách. Výdej vstupenek terminálem popisuje pracovnice z Jihlavy: "Vůbec to nešlo, hned po spuštění systému byly vstupenky za pět tisíc komplet vyprodané, terminál byl zahlcený, spojení vypadávalo. Podařilo se nám prodat asi deset vstupenek. Zadali jsme rezervaci a za strašně krátkou dobu už byla propadlá."

U čerpací stanice v Chomutově se nepodařilo prodat ani jednu vstupenku, terminál čerpací stanice v Karlových Varech vydal asi pět vstupenek, na pět zájemců se dostalo u pumpy ve Zlíně; lidé si tam rozebrali vstupenky asi za čtyřicet tisíc. V Praze na Karlovarské ulici se prodalo asi jedenáct vstupenek; u terminálu v Ostravě se dostalo asi na 20 lidí, podobně jako v Olomouci.

Naopak na čerpací stanici v pražském Podolí to podle její obsluhy "šlo dobře a dostalo se na všechny", nadprůměrně úspěšní byli také fanoušci v u čerpací stanice v Českých Budějovicích. U některých benzinových pump stáli příznivci Madonny už od večera.

 

Právě se děje

Další zprávy