Bloc Party na Rock For People. Po 4 letech s Four

Kultura ČTK Kultura, ČTK
21. 3. 2013 14:56
Ke Queens of the Stone Age a 30 Seconds to Mars přibyla britská kytarovka
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Bloc Party se vracejí na festival Rock for People, který se uskuteční od 2. do 5. července v Hradci Králové. Kromě účasti této kapely z londýnského East Endu pořadatelé oznámili další zahraniční hosty - izraelského producenta a DJ Borgora a americkou skupinu The Gaslight Anthem.

"Bloc Party nás dostali před čtyřmi roky nevídaným nasazením, komunikací s fanoušky a energií. Dodnes tvrdíme, že to byl jeden z nejlepších koncertů, jaký Rock for People ve své bohaté historii zažil. Když se tedy naskytla možnost pozvat je letos znovu, nebylo co řešit a s radostí je opět řadíme mezi letošní headlinery," uvedl Michal Thomes z vedení festivalu.

obal chystané desky Four
obal chystané desky Four | Foto: Aktuálně.cz

Po vydání singlu One More Chance, a vlastně i po koncertu na Rock for People si kapela na podzim roku 2009 dala pauzu a členové se věnovali svým dalším projektům. Minulý rok Bloc Party vydali album Four.

"Hlavní hvězdou desky Four je kytarista Russell Lissack, kterému rockovější sound maximálně svědčí a skladby jako „strokeovská" Team A dává smysl hlavně díky němu. Na druhou stranu se ale moc nepovedl třeba pilotní singl Octopus, který začne bombasticky, ale pak jen líně dokluše do cíle a V.A.L.I.S. je přesně tím trackem, který naznačuje, že Bloc Party už nemají moc co říct nového. Ovšem tam, kde se Intimacy utápělo v melancholii, nabízí teď britské kvarteto testosteronový rock, kterému výrazně pomáhá i bombastická produkce Alexe Newporta," napsal v recenzi alba Four na Aktuálně.cz Karel Veselý.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

DJ Borgore patří k zajímavým postavám nejen dubstepu, ale celé současné elektronické taneční scény. Jeho originální styl se pohybuje mimo zavedené hudební škatulky a získal širokou základnu fandů po celém světě. Borgore, občanským jménem Asaf Borger, se narodil v roce 1987 v Tel Avivu. Začínal jako jazzman a posléze bubeník izraelské death metalové kapely Shabira.

Američtí The Gaslight Anthem podle pořadatelů nabídnou rock ovlivněný tvorbou Bruce Springsteena. The Gaslight Anthem mají za sebou čtyři alba, to poslední jménem Handwritten natočili loni.

Rock for People na nadcházejícím 19. ročníku nabídne kombinaci prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými přehlídkami. Dosud byly potvrzeny kapely 30 Seconds to Mars, Queens of the Stone Age, The Parov Stelar Band, Billy Talent, Gogol Bordello, Modestep, Klaxons, Royal Republic, Friska Viljor, Papa Roach či A Day to Remember. Festival představí také speciální projekty kapely Please The Trees a písničkáře Xindla X. Z tuzemských skupin dále přijedou Kryštof, Charlie Straight a Pražský výběr.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy