Dospívat před celým světem. Měla jsem syndrom podvodníka, říká hvězda Stranger Things

Kultura AP, Kultura
15. 12. 2022 16:35
Když čtrnáctiletá Američanka Sadie Sink dostala nabídku zahrát si ve druhé řadě Stranger Things, nejvíc ji na roli lákalo, že poletí do města Atlanta a naučí se jezdit na skateboardu. Sci-fi hororový seriál od Netflixu už znala a viděla, že některé její vrstevníky začíná měnit ve hvězdy. „Trochu jsem tušila, do čeho jdu. Ale naplno jsem si to uvědomila, až když jsem do toho spadla,“ říká.
Sadie Sink ve filmu Velryba.
Film Velryba uvedou česká kina 16. února. | Video: A24

Drzá teenagerka

Letos se ale Sadie Sink zároveň podařilo ze stínu Stranger Things vykročit, když se objevila ve Velrybě režiséra Darrena Aronofského. Ve filmu, který má oscarové ambice a česká kina jej uvedou 16. února, hraje po boku Brendana Frasera známého ze série Mumie. Snímek vypráví o chřadnutí třistakilového, avšak uvnitř křehkého homosexuála, jenž se snaží navázat vztah se svou odcizenou dcerou.

Sadie Sink ji ztvárnila jako drzou teenagerku, které hrozí vyhazov ze střední školy. Otci dává najevo, že ho nenávidí. Přesto se rozhodne mu dát šanci, když hrdina nabídne, že dceři pomůže napsat školní esej - a slíbí, že jí po smrti odkáže všechny své peníze.

"Co se týče kariérních milníků, byl to pro mě fakt velký rok," ohlíží se Sadie Sink. Účinkování ve Velrybě považuje za přelomové. "Poprvé jsem se před kamerou cítila pohodlně. Trvalo mi to fakt dlouho. Není to snadné, hlavně ve zranitelnějších scénách, kdy jste na place, všude kolem někdo běhá a na vás míří světla," vysvětluje.

Spolupráce s Darrenem Aronofským na Velrybě ji ukázala, jak důležité je si vybírat, říká. "Pochopila jsem, proč člověk musí chtít dělat s těmi nejlepšími režiséry a herci," poznamenává.

 

Právě se děje

Další zprávy