Dospívat před celým světem. Měla jsem syndrom podvodníka, říká hvězda Stranger Things

Kultura AP, Kultura
15. 12. 2022 16:35
Když čtrnáctiletá Američanka Sadie Sink dostala nabídku zahrát si ve druhé řadě Stranger Things, nejvíc ji na roli lákalo, že poletí do města Atlanta a naučí se jezdit na skateboardu. Sci-fi hororový seriál od Netflixu už znala a viděla, že některé její vrstevníky začíná měnit ve hvězdy. „Trochu jsem tušila, do čeho jdu. Ale naplno jsem si to uvědomila, až když jsem do toho spadla,“ říká.
Sadie Sink v muzikálu Annie, 2012.
Sadie Sink v muzikálu Annie, 2012. | Foto: Bruce Bennett

Ze zmrzlinového města

Sadie Sink se narodila roku 2002 jako čtvrté z pěti dětí učitelky matematiky a trenéra ragby. Vyrůstala v texaském městečku Brenham na jihu USA, které je známé místní továrnou na zmrzlinu Blue Bell Ice Cream Factory. Na výlet sem jezdívají studenti základních škol z okolí Houstonu.

K herectví ji nic nepředurčovalo. Jako malá si však oblíbila film Muzikál ze střední a scény z něj začala napodobovat s bratrem. Matka v ní spatřila talent a přihlásila Sadie Sink do divadelního kroužku v nedalekém Houstonu. Tam dívka jako sedmiletá debutovala ve vánoční hře, popisuje časopis Glamour.

Brzy nato už pravidelně dostávala role v houstonském divadle Under the Stars, než se roku 2012 objevila v muzikálu Annie na newyorské Broadwayi. Byl to takový úspěch, že se tam s ní rodina přestěhovala, aby se Sadie Sink mohla herectví věnovat naplno.

"Každá holka chce hrát Annie. Je optimistická, šťastná a pozitivní. A je to silná osobnost. Vydá se najít své rodiče a nikdy se nevzdá," řekla tehdy jedenáctiletá herečka deníku Houston Chronicle.

 

Právě se děje

Další zprávy