James Cameron už má promyšlený čtvrtý Avatar

Kultura Kultura
10. 9. 2012 16:56
Avatar 4 bude prequelem k plánové trilogii
Foto: Bontonfilm

Hollywood - Na druhém a třetím dílu filmu Avatar režisér James Camerona již pracuje - píše k nim scénáře. Nyní plánuje čtvrté pokračování, které by mělo být prequelem. Příběh bude zaměřen na události před Avatarem (2009) a ukáže raná setkání obyvatel Pandory, tzv. Na'vi, s lidmi ze Země.

Režisér stanici MTV řekl, že scénář čtvrtého dílu zatím napsaný nemá, ale námět má již promyšlený. Chce se soustředit na prvotní konflikty mezi domorodci a lidmi, kteří podnikali na Pandoru expedice před tím, než začali planetu ničit kvůli těžbě cenného minerálu. Cameron chce vytvořit nové postavy, na které bude v plánované 3D trilogii odkazovat.

Druhý díl by měl dorazit do kin v prosinci 2014, třetí o rok později. Točit je však bude najednou a doufá, že vše bude snazší, neboť natáčení prvního dílo za bralo dva roky a bylo podle jeho slov velmi náročné. První díla Avatara vydělal více než 2,7 miliardy dolarů celosvětově, a stal se tak nejvýdělečnějším filmem historie. Na druhém místě je Cameronův film Titanic (1997) s 2,18 miliardami dolarů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy