Keanu Reeves zažívá comeback. Nesmrtelný herecký sympaťák se může stát superhrdinou

tst tst
30. 7. 2019 16:46
Po úspěchu třetího dílu akční série John Wick, který česká kina uvedla před dvěma měsíci, stále častěji zaznívá, že jeho představitel Keanu Reeves zažívá comeback. Čtyřiapadesátiletá hvězda sci-fi trilogie Matrix z přelomu tisíciletí pak dlouho nedostávala příliš výrazných rolí. Nyní je Reevese plný internet. Dokonce se pro toto kariérní znovuzrození vžil termín Keanu Renaissance, což lze přeložit jako keanusance.
Příště bude Keanu Reevese účinkovat v počítačové hře Cyberpunk 2077. | Video: CD Projekt Red

Cyberpunk 2077

Příští rok se Keanu Reeves vrátí do kyberpunkového světa. Nikoli jako Neo z Matrixu, ale coby jeden z hrdinů očekávané počítačové hry Cyberpunk 2077 od studia CD Projekt Red, které stojí za úspěšným videoherním Zaklínačem.

Cyberpunk 2077 vedle grafiky láká především na otevřený svět, kde každé hráčovo rozhodnutí ovlivní vývoj příběhu.

Ve hře, která vyjde příští rok v dubnu, Reeves ztvární známou postavu z předlohy jménem Cyberpunk 2020, což je desková hra na hrdiny z 80. let minulého století. Tedy něco jako Dračí doupě či lépe řečeno Shadowrun, podobné hry populární v 90. letech také v Česku.

Reevesův hrdina se jmenuje Johnny Silverhand a patří ke kastě Rockerboyů, popisovaných jako pouliční básníci a rebelové bijící se za sociálně spravedlivější svět.

 

Právě se děje

Další zprávy