Keanu Reeves zažívá comeback. Nesmrtelný herecký sympaťák se může stát superhrdinou

tst tst
30. 7. 2019 16:46
Po úspěchu třetího dílu akční série John Wick, který česká kina uvedla před dvěma měsíci, stále častěji zaznívá, že jeho představitel Keanu Reeves zažívá comeback. Čtyřiapadesátiletá hvězda sci-fi trilogie Matrix z přelomu tisíciletí pak dlouho nedostávala příliš výrazných rolí. Nyní je Reevese plný internet. Dokonce se pro toto kariérní znovuzrození vžil termín Keanu Renaissance, což lze přeložit jako keanusance.
V Temném obrazu režiséra Richarda Linklatera hrál Reeves roku 2006. | Video: Warner Independent Pictures

Temný obraz

K dalším pozoruhodným a poněkud pozapomenutým snímkům Reevesovy kariéry patří Temný obraz, animovaná adaptace stejnojmenného románu Philipa K. Dicka, v níž režisér Richard Linklater vytvořil futuristickou vizi světa prorostlého paranoiou a všudypřítomnými sledovacími technologiemi.

Jde o jedno z nejvěrnějších zpracování próz spisovatele, který proslul předlohou k filmu Blade Runner, stejně jako svými dystopickými vidinami světa, které mnohem více mluvily o autorově současnosti než o budoucnosti.

Film Temný obraz vypráví o Bobu Arctorovi, jenž kvůli ochraně identity musí nosit zvláštní maskovací zařízení. To jeho obličej znázorňuje jako kaleidoskop měnících se vjemů.

Reevesovi v hlavní roli zdařile sekundují animované verze Roberta Downeyho jr. a Woodyho Harrelsona.

 

Právě se děje

Další zprávy