Druhý Hobit láká fanoušky na nové postavy. Draka tají

Kultura Kultura
27. 3. 2013 9:19
Peter Jackson představil ukázku z filmu Hobit: Šmakova dračí poušť
Bilbo v dračí sluji
Bilbo v dračí sluji | Foto: Warner Bros.

Praha - Druhý díl trilogie Petera Jacksona o půlčíkovi Bilbo Pytlíkovi má za sebou první veřejnou prezentaci. Promítání ukázky z druhého Hobita se zúčastnili vybraní kritici a blogeři, ale také řadoví fanoušci, kteří si zakoupili Blue-Ray verzi prvního snímku.

Jackson ovšem film Hobit: Šmakova dračí poušť, který do českých kin přijde 12. prosince, neředstavil dechberoucí dračí akcí, jak mnozí očekávali, nýbrž zdánlivě poklidnou scénkou čaroděje Gandalfa (Ian McKellen) pátrajícího v hrobkách pevnosti Dol Guldur, kde se nedávno objevil tajemný Nekromant. Společně s Radagastem (Sylvester McCoy) zjišťuje, že jistých devět místních hrobek zde bylo nedávno otevřeno zevnitř.

„Jak si pamatujete z Neočekávané cesty, Galadriel řekla, že čepel, kterou Radagast přinesl z Dol Gulduru, patřila králi Angmaru. Gandalf se tam vypraví, aby zjistil, jak se zbraň dostala zpět na světlo světa," poznamenal Jackson ke klipu, který na základě stížnosti studia Warner Bros. ihned zmizel z veřejně přístupných serverů.

Scéna samotná nebyla v předloze a Jackson  poodhalil některé další změny oproti Tolkienově příběhu, které budou zřejmě stále patrnější. Konec konců, právě postava Radagasta, excentrického čaroděje a milovníka přírody, byla v knihách pouze zmíněna. Ve Šmakově dračí poušti se poprvé objeví absolutně nová elfí bojovnice Tauriel v podání kanadské herečky Evengeline Lilly (seriál Ztraceni, Ocelová pěst), jež se objeví mezi osobními strážci krále Thranduila.

Kromě ní studio ukázalo navrátivšího se Orlanda Blooma, jehož elf Legolas (Thranduilův syn) se sice poprvé představil čtenářům až ve Společenstvu prstenu, ale stejně jako mnozí další hrdinové předchozích filmů se s ním setkáme i v Hobitovi. Z nových hrdinů, kteří se skutečně objevili v původní knize, přichází na scénu Bard v podání Luka Evanse (Válka bohů, Souboj Titánů).

Sám Nekromant s hlasem Benedicta Cumberbatche sehraje tentokrát v příběhu roli. Pokud jde o draka Šmaka, Jackson kritikům ukázal pouze falešné žertovné náčrty legendárního monstra.

Na záznamu se objevil také, podle vlastních slov, největší fanoušek Tolkiena na světě - americký komik Stephen Colbert, o jehož účasti v budoucích filmech se množí spekulace. 

Třetí díl Hobita přijde do kin v prosinci 2014.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy