Československé kvarteto: Zajímavé novinky od Jamese Harriese, Nylon Jail, Bad Karma Boy a Tolstoys

Hana Slívová Hana Slívová
14. 11. 2017 12:15
Jsou malí, ale byla by škoda je přehlédnout. Co nového u folkrockového písničkáře usazeného v České republice Jamese Harriese, někdejších "objevů roku", countryrockových Nylon Jail, a slovenských melancholických indiepopových kapel Bad Karma Boy a Tolstoys? Poslechněte si jejich nejnovější skladby.
Video: YouTube / James Harries

James Harries a chystané EP ze čtyř zemí

James Harries je britský, v České republice usazený folkrockový písničkář, který nyní chystá EP poskládané ze skladeb, jež vznikly v Čechách, na Slovensku, v Irsku i v Anglii.

EP zahrnuje skladbu Thrift Store Angel, na které se aranžérsky podílel velšský tenor saxofonista Osian Roberts, ale i dvě písně s textem irského básníka a spisovatele Paula McMahona. Harries často vystupoval sólo, během posledních let však kolem sebe ale shromáždil skupinu složenou z hudebníků, kteří hrávají například s Radůzou nebo Anetou Langerovou. Náhodné setkání s Ižděm Iždinským pak navedlo Harriese k nahrávání ve starém televizním studiu v Bratislavě formou live session.

Jedna z nových písní se objeví na soundtracku polského velkofilmu Plan B. Harries už dříve hudebně přispěl do snímků Lidice, Bobule či do krimi seriálu Modré stíny.

 

Právě se děje

Další zprávy