Československé kvarteto: Zajímavé novinky od Jamese Harriese, Nylon Jail, Bad Karma Boy a Tolstoys

Hana Slívová Hana Slívová
14. 11. 2017 12:15
Jsou malí, ale byla by škoda je přehlédnout. Co nového u folkrockového písničkáře usazeného v České republice Jamese Harriese, někdejších "objevů roku", countryrockových Nylon Jail, a slovenských melancholických indiepopových kapel Bad Karma Boy a Tolstoys? Poslechněte si jejich nejnovější skladby.
Video: YouTube / Nylon Jail

Objev roku Nylon Jail se probouzí

Kapela Nylon Jail, která přišla na českou alternativní scénu se svou kombinací špinavého indierocku a country v roce 2012, se po dvou letech vrací s novými, možná ještě trochu špinavějšími skladbami. Ty průběžně natáčí ve spolupráci s producenty Ondřejem Ježkem a Petrem Mlynářem, kteří se podíleli na debutu My Heart Soars Like A Hawk (2013).

Nylon Jail za něj tehdy získali hudební cenu Vinyla v kategorii Objev roku a vysloužili si nominaci na žánrového Anděla.

"Písně vydáváme jednotlivě s videoklipem, abychom dali každé z nich dostatečný prostor. Kromě hostů za bicími - Zdeňka Jurčíka z Priessnitz a Romana Víchy - jsme si já a kytarista Roman Vičík všechny nástroje natáčeli sami," říká frontman kapely Jiřin Jirák.

 

Právě se děje

Další zprávy