Slavné Kšánovo řeznictví na Břevnově už zase funguje. Zákazníky od 30. srpna obsluhují stejní lidé, obchod ale vede Miroslav Makara, dlouholetý kamarád Františka Kšány, který podnik v červnu ze zdravotních a osobních důvodů zavřel.
"S Frantou (František Kšána starší, pozn. red.) se známe dlouho. Obchod mi z legrace nabídl ještě před tím, než ho zavíral. Chvíli jsem přemýšlel a vzal jsem to. Nechtěl jsem, aby se na vyhlášeném místě prodávaly nekvalitní produkty. Už jenom proto, aby se ze mě kvůli tomu nestal vegetarián," řekl Aktuálně.cz Makara.
V prodejně zaměstnal lidi, kteří již dříve pracovali pod vedením rodiny Kšánů. "Řešili jsme to v kuse snad čtrnáct dní, během kterých se mi podařilo zjistit vše, co jsem potřeboval," vysvětluje.
Makara chce udržet kvalitu masa, na kterou byli zákazníci zvyklí u jeho předchůdce. A přestože předtím pracoval v IT oboru, podle prvních reakcí na facebookovém profilu jsou reakce zákazníků pozitivní.
"Hrdě se hlásíme k tradici pana Kšány a na tom je postaven i koncept obchodu," vysvětluje s tím, že v nabídce zůstanou osvědčené kousky. Přesto chce v budoucnu zavést řadu novinek.
Rodinná firma Kšána a syn vznikla v roce 1996 a od začátku ji kromě kvalitního masa proslavil vstřícný přístup k zákazníkům.
Syn Františka Kšány odešel před dvěma lety a společně s Ambiente rozjel v Dlouhé ulici podnik Naše maso. "Se svým otcem jsem pracoval 20 let a dělal věci, jak chtěl on, a společně jsme budovali podnik. Proč jsem odešel, pochopí jen ten, kdo se svým rodičem pracoval tolik let," řekl loni na podzim v rozhovoru pro Aktuálně.cz.