Kuchařská celebrita známá z televizních pořadů stanic BBC a ITV upozornila, že lidé, kteří namísto másla používají margarín, často netuší, jak škodlivé látky obsahuje. "Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varoval Martin v rozhovoru pro deník The Sunday Post.
"Margarín je naprostá ohavnost a měli bychom ho zakázat," rozohnil se padesátiletý Brit. Sám vyrostl na farmě, takže nedá dopustit na plnotučné mléko, máslo a smetanu. "V době, kdy jsem vyrůstal, se polotučné mléko ani neprodávalo. Lidé by se mléčných výrobků neměli obávat, starosti by jim měl dělat margarín," zdůraznil Martin.
Sám před rokem a půl vydal kuchařskou knihu Butter, do níž zařadil 130 receptů postavených právě na másle, které označuje za vůbec nejdůležitější ingredienci. V rozhovoru také zavzpomínal, jak si v dětství připravoval na svačinu sendvič s tlustou vrstvou másla a mačkaným banánem.
"Dělám to tak dodnes a jsem zdravý. Zároveň nepiju ani nekouřím. Pokud tedy někomu vadí moje spotřeba másla, ať si zamete před vlastním prahem a zbaví se alkoholu a cigaret," vyzval Martin. Ve své rodině měl sice už několik výskytů srdečních chorob, jemu samotnému ale lékaři na pravidelných vyšetřeních zatím žádnou diagnózu nezjistili.