FOTO Kuchařské příšernosti. Lidé se baví focením "blafů"

ČTK ČTK
23. 5. 2014 8:00
Webové stránky, kam lidé nahrávají fotky nejhorších jídel, slaví úspěch.
Someone Ate This
Someone Ate This | Foto: Someone Ate This.com

New York - Stránky Someone Ate This (Tohle někdo snědl) a Cook Suck (Kuchařské příšernosti), které oslavují nepovedené snahy rádoby labužníků, jsou nechutné a neodolatelné zároveň. Oba tyto servery mají na světě tisícovky stoupenců.

"Tenhle server vznikl asi před dvěma lety během vrcholící světové krize focení jídel. Byla to naprostá epidemie. Jednoduše jsem nemohl zůstat stát stranou a sledovat to," říká australský bloger stojící v pozadí serveru Cook Suck. Prozradil na sebe pouze to, že mu bude třicet.

Americké "delikatesy"

Dvojice stojící za losangeleským serverem Someone Ate This (SAT) prosazuje svou misi ještě o něco důrazněji a zveřejněné fotografie doplňuje šťavnatými komentáři.

"Someone Ate This je jídelní blog, který staví na zábavnosti kuchařských přešlapů, mizerných fotografií a neodpornějších věcí, co si lidi cpou do chřtánu," říká spoluzakladatel Jeffrey Max, třicátník původem z Dallasu.

Společně s kamarádem Renem Arielem Sanem spustili SAT v květnu 2012 a jako první zveřejnili fotografii typické oschlé televizní večeře pokryté želatinózně zhoustlou hnědou omáčkou. Od té doby jich zveřejnili další stovky.

"Chceme jenom, aby se lidi zasmáli," cituje server CNN zakladatele Someone Ate This. "Fotky opravdu ohavných jídel jsme sbírali hodně dlouho," dodal Sano.

Jak vzniká to nejpříšernější jídlo?

"Dokonalé příšerné jídlo vyžaduje mizernou fotografii, hroznou estetiku servírování, iritující úhel záběru, špatné ingredience," radí autor Cook Suck.

Kolegové z losangeleského Someone Ate This zase radí použít při focení blesk a zároveň se k focenému jídlu co nejvíce přiblížit a nastavit si na fotoaparátu co nejmenší možnou ohniskovou vzdálenost.

Americká stránka má 15 tisíc registrovaných stoupenců a denně zaznamenává zhruba 150 tisíc otevření od 50 tisíc unikátních návštěvníků. 

 

Právě se děje

Další zprávy