Madonna má v Belgii zakázanou desku

RiK, ČTK
21. 11. 2005 16:00
Brusel - Nové video! Soud v belgickém městě Mons dal za pravdu belgickému skladateli Salvatoremu Acquavivovi, který zažaloval americkou popovou hvězdu Madonnu za plagiátorství.

Soud v pátek zakázal v Belgii prodávat a hrát Madonnin hit Frozen z roku 1998, který se údajně podobá jedné Acquavivově písni z roku 1993.

Soudce v Monsu rozhodl, že společnosti EMI, Sony a Warner Music musí přestat píseň hrát v rádiu a televizi. Z belgických obchodů pak musí zmizet Madonnino album Ray of Light, na němž sporná písnička vyšla, uvedl Acquavivův advokát Victor-Vincent Dehin.

Podle něj vydavatelské společnosti čelí pokutě přes 100.000 eur, pokud rozhodnutí soudu nedodrží. Madonnini právníci se nicméně mohou proti verdiktu odvolat.

Acquaviva tvrdí, že Madonnina píseň se podobá jeho skladbě z roku 1993 Ma vie fout le camp. Dehin řekl, že se s vydavatelskými společnostmi chtěl dohodnout, ale vzhledem k tomu, že nechtěly vyjednávat, podal žalobu z plagiátorství. Podle něj nakonec soudce uznal, že Madonna převzala čtyři takty Acquavivovy písně.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy