Zimní Rock for People v Abatonu

ČTK
16. 1. 2006 8:30
Praha - Festival Zimní Rock for People se uskuteční 17. února v pražském klubu Abaton.
Foto: Rock For People

Akce zakončí celoroční projekt Rock for People a současně zahájí jeho další ročník. Loni se součástí projektu stala kromě velkého letního open air festivalu v Českém Brodě na Kolínsku také řada menších regionálních přehlídek i koncertů zahraničních skupin.

Zimní Rock for People se letos uskuteční už počtvrté. "V programu se objevují vždy ty nejlepší domácí kapely, které vystoupily v létě v Českém Brodě," říká Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

Tento rok se pozvané kapely poprvé představí na dvou scénách. Na první zahrají Horkýže slíže ze Slovenska, Plexis, Cocotte Minutte, Krausberry, Gaia Mesiah a Temperamento. Na druhém pódiu vystoupí Medvěd 009, UDG, Prohrála v kartách, Krucipüsk a Post-It.

Letní festival Rock for People patří v Česku mezi největší akce svého druhu. Byl oceněn výroční cenou Akademie populární hudby za rok 1999 v kategorii cena hudebních publicistů. Jeho dvanáctý ročník se uskuteční od 4. do 6. července.

Dalšími přehlídkami, jež jsou součástí dlouhodobého projektu, jsou v Úvalech u Prahy pořádaný Ouvalskej bigbít a dále Žlutý fest v Pardubicích, Řev v Řevnicích u Prahy a festival v Kytlici na Děčínsku.

Oficiální stránku projektu Rock for People naleznete ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy